Ágnes
-5 °C
2 °C

Száguldozókat fogtak a rendőrök a 4-es főúton

2018.08.16. 14:52 Módosítva: 2018-08-16 14:52:52

A rendőrség nemrég a 4-es főúton vetette be a FámaLézer elnevezésű mobil, autóból használható sebességmérőt, és azt tapasztalták, hogy többen is túllépték nemcsak a megengedett 90, de még a 150 km/órás sebességet is - közölte a Police.hu

A rendőrség azt írja, a közlekedési balesetek visszaszorítása miatt folyamatosan sebességellenőrzést végeznek Jász-Nagykun-Szolnok megye közútjain, mert a közlekedési balesetek legfőbb oka a gyorshajtás.

sebesség
Fotó: Police.hu

A képeken látható autók és motor vezetői az elmúlt hetekben a 4-es számú főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszán a megengedett 90 km/óra helyett 

173 km/óra:

sebesség2
Fotó: Police.hu

191 km/óra

sebesség3
Fotó: Police.hu

194 km/óra:

sebesség4
Fotó: Police.hu

illetve az útfelújítási munkálatok miatt 40 km/óra helyett 195 km/óra sebességgel közlekedtek:

sebesség5.png
Fotó: Police.hu

A rendőrség minden esetben megtette a szükséges intézkedéseket és eljárást indított a képeken szereplőkkel szemben. Azt is közölték, hogy a sofőrök a sebességtúllépéssel valós veszélyhelyzetet teremtettek maguk és más közlekedők számára. A sebességhatárok be nem tartása potenciális balesetveszélyt hordoz magában, a gyorshajtó nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyezteti. 

A rendőrség célja, nem a bírságok kiszabása, hanem az életveszélyes helyzetek megelőzése, a szabályszegők közlekedésből való kiszűrése.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!