Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Száguldozókat fogtak a rendőrök a 4-es főúton

2018.08.16. 14:52 Módosítva: 2018-08-16 14:52:52

A rendőrség nemrég a 4-es főúton vetette be a FámaLézer elnevezésű mobil, autóból használható sebességmérőt, és azt tapasztalták, hogy többen is túllépték nemcsak a megengedett 90, de még a 150 km/órás sebességet is - közölte a Police.hu

A rendőrség azt írja, a közlekedési balesetek visszaszorítása miatt folyamatosan sebességellenőrzést végeznek Jász-Nagykun-Szolnok megye közútjain, mert a közlekedési balesetek legfőbb oka a gyorshajtás.

sebesség
Fotó: Police.hu

A képeken látható autók és motor vezetői az elmúlt hetekben a 4-es számú főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszán a megengedett 90 km/óra helyett 

173 km/óra:

sebesség2
Fotó: Police.hu

191 km/óra

sebesség3
Fotó: Police.hu

194 km/óra:

sebesség4
Fotó: Police.hu

illetve az útfelújítási munkálatok miatt 40 km/óra helyett 195 km/óra sebességgel közlekedtek:

sebesség5.png
Fotó: Police.hu

A rendőrség minden esetben megtette a szükséges intézkedéseket és eljárást indított a képeken szereplőkkel szemben. Azt is közölték, hogy a sofőrök a sebességtúllépéssel valós veszélyhelyzetet teremtettek maguk és más közlekedők számára. A sebességhatárok be nem tartása potenciális balesetveszélyt hordoz magában, a gyorshajtó nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyezteti. 

A rendőrség célja, nem a bírságok kiszabása, hanem az életveszélyes helyzetek megelőzése, a szabályszegők közlekedésből való kiszűrése.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?