Ödön
1 °C
11 °C

Megverték a szíriai–kanadai előadót a Szigeten, mert romának hitték

2018.08.16. 18:42 Módosítva: 2018-08-16 20:02:03

A történetet a kanadai nagykövet, Isabelle Poupart osztotta meg a Twitteren #NotMySziget (Nem az én Szigetem) hashtaggel. Azt írja, sokkolva tapasztalta, hogy a fesztiválon múlt pénteken egy fehér fiatal férfiakból álló csoport megverte a Vancouverben élő, de damaszkuszi születésű írót és melegjogi aktivistát, Danny Ramadant, aki a könyvéről tartott előadást a Szigeten, mert azt gondolták róla, hogy roma.

2018-ban. Európában. Ez elfogadhatatlan. Harcoljunk együtt a rasszizmus és az előítéletek ellen.

A Sziget – ahogy korábban is – rasszizmusellenes kampányt is futtatott, idén szívekkel és szivárványokkal díszített plakátokkal hirdették, hogy fogadjuk el egymást.

Az esetről megkérdeztük a Szigetet is, akik azt írták:

A Szigeten pont az a jó, hogy nem hullik termékeny talajra egy ilyen szélsőséges vélemény, mindemellett mélységesen elítéljük, ha ilyen eset megtörténik. Azt azonban hisszük, hogy egy esetből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a teljes Szigettel kapcsolatban, s bár ez a Szigeten történt, nem a Sziget szellemiségét tükrözi, hanem éppen ellentétes azzal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?