Fülöp, Evelin
EUR 392,34 Ft
USD 366,93 Ft
13 °C
27 °C

Bukott és volt fideszesek, Patyi András és Mága Zoltán is állami kitüntetést kapott

2018.08.17. 23:04 Módosítva: 2018.08.17. 23:17

Pénteken Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, továbbá Rétvári Bence, az EMMI államtitkára is állami kitüntetéseket adott át augusztus 20-a alkalmából. A kitüntettek névsorát a kormány.hu-n tették közzé ebben a pdf-fájlban és ebben a Word-dokumentumban.

Kásler és Gulyás lovagkeresztet adott át mások mellett Menczer Erzsébetnek. Ő A Szovjetunióban volt magyar politikai rabok és kényszermunkások szervezetének is elnöke, de a közvélemény onnan ismerheti inkább, hogy az idei és a négy évvel ezelőtti országgyűlési választásokon is a Fidesz jelöltje volt az óbudai egyéni választókerületben (és mindkét választáson veszített). Aikelin Sándor, Kaáli-Nagy Kálmán, Mohos Andor, Gúth Zoltán és Tóth István egykori gulág-foglyok szintén állami elismerésben, az érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesültek.

DMARC20180817010

Szintén állami kitüntetést a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozatát kapta mások mellett Varga István ügyvéd, volt fideszes parlamenti képviselő, aki még honatyaként arról beszélt, hogy a nőknek többet kellene szülniük, és akkor fel sem merülhetne a családi erőszak, illetve arról is, hogy „ha mindenki a két-három vagy négy gyermekét megszüli, és eleget ad a hazának, és mindenki boldog lesz, ezt követően mindenki megvalósíthatja saját magát”. Varga volt emellett az, aki beperelte az MTA-t, hogy rehabilitálják Hóman Bálintot.

Ugyancsak a tisztikereszt polgári tagozatát kapta meg Párkányi Raab Péter, a Szabadság téri német megszállásos emlékművet is készítő szobrász, valamint Mága Zoltán, aki korábban tízmilliós nagyságrendű támogatást kapott például a fideszes vezetésű XI. kerülettől, ami azonban aprópénz volt a tao- és egyéb támogatásokhoz képest, amiket a 444 szedett össze.

A Magyar Érdemrend középkeresztjét – ezt az elismerést adta vissza száz díjazott, amikor Bayer Zsoltot is kitüntették vele – mások mellett Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság és a közszolgálati egyetem nemrég leköszönt rektora kapta. Patyi aki várhatóan a Fidesz-kormány által alkotott új különbíróság, a közigazgatási bíróság új vezetője lesz nemsoká, és ő volt, aki az NVB elnökeként bocsánatot kért a miniszterelnöktől, amiért a bizottság megbüntette a választási szabályok megsértéséért. Ugyancsak középkeresztet, egész pontosan középkereszt a csillaggal kitüntetést kapott a kormányközeli, Fidesz-barát Magyarország Barátai Alapítvány elnöke, Fodor István.

DMARC20180817007

Állami kitüntetést kapott továbbá mások mellett Alapi István, az Edda gitárosa, Pándy Piroska operaénekes, Sasvári Sándor és Harsányi Gábor színművész, Gelei József olimpiai bajnok futball- és Ambrus Miklós, szintén olimpiai bajnok vízilabdakapus. Kitüntették Árvai Juditot, Poroszló volt polgármesterét és Izsó Gábor Miklós jelenlegi békési polgármestert, a tavaly a Magyar Művészeti Akadémia könyvnívódíját elnyert Majoros Sándort is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás