Jenő
-2 °C
6 °C

Leszakadt faág törte el a motoros gerincét a XIII. kerületben

2018.08.17. 09:31

Egy korhadt fa leszakadt ága törte el egy 24 éves férfi gerincét és egyik bordáját a XIII. kerületi Lehel úton, írja a pénteki Blikk. A fiatalember épp hazafelé tartott, amikor a baleset történt. Azonnal eszméletét vesztette, majd arra ébredt, hogy közölték vele: eltörte a gerincét.

"Az utolsó emlékem, hogy egy reccsenést hallok, majd lombokat látok magam előtt. A következő kép, hogy a mentők szólnak: ne mozogjak, majd számolni kezdenek, és átraknak egy ágyra. Iszonyatos fájdalmat éreztem" – mondta a Kiss Erik nevű férfi a lapnak.

A riasztott mentőautó tíz perc alatt ért a helyszínre, ezalatt szolgálaton kívüli mentőautók álltak meg a baleset helyszínén, és egy honvédségi orvos ügyelt a bukott motorosra. "A kórházban tértem magamhoz, a barátnőm és a főnököm állt fölöttem" – mesélte a baleset áldozata, aki a  törött gerincével három-négy órát várt a CT-vizsgálatra a folyosón.

A bordatörés miatt Kiss Erik lélegezni is alig tudott, erős fájdalmai miatt pedig azóta is alig alszik. "A sérüléseim mellett a motorom és a bukósisakom totálkáros lett. A varratokat két hét múlva szedik ki, egy éven belül újra műtenek, egy-két évig kimaradok a munkából, a nyaralásunkat buktuk, és a barátnőm sem tudott dolgozni három napig, mert engem ápolt" – mondta a lapnak.

Kiss Erik a fát kezelő cég ellen kártérítési pert indított. Ha megállapítják, hogy a fa fenntartója nem tett eleget a karbantartási kötelezettségének, akár 2-3 millió forint sérelemdíjra számíthat, illetve a várható keresetveszteség, az elbukott nyaralás, a barátnő kimaradt jövedelme, a motorban és a felszerelésben keletkezett kár értéke, valamint az esetleges gyógyászati segédeszközök, rehabilitáció árára is igényt tarthat.

A Blikk szerint nem a motoros férfi az egyetlen áldozat: egy-két órával később egy másik járműre, egy kabrióra, is rászakadt egy ág ugyanarról a Lehel úti fáról. Az autó sofőrje szintén megsérült, a fát csak ezután vágták ki. Az érintett cég egyelőre nem reagált az ügyre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?