Ödön
1 °C
11 °C

Pártot alapít a Migration Aid, hogy kikerüljék a bevándorlási különadót

2018.08.17. 09:30 Módosítva: 2018-08-17 09:33:53

"Új dimenzióba lép a hatalom és a Migration Aid harca" - ezzel a szöveggel kezdődik az eddig civilként működő szervezet posztja, amelyben bejelentették, hogy pártot alapítanak, hogy ne vonatkozzon rájuk a parlament által elfogadott bevándorlási különadó. 

A bevándorlási különadóról szóló törvény értelmében nem lehet az adó alanya párt vagy pártalapítvány. Ezért Siewert András és a Migration Aid több önkéntese 2018. augusztus 20-án bejelentik az Éjjeli Őrség nevű politikai párt megalapítását. Elképesztő, de 2018-ban egy EU-s országban pártot kell alapítani ahhoz, ha civilek emberségből segíteni akarnak rászoruló menekült embertársaikon.

- írták a posztban.

A menekültek segítésével foglalkozó civil szervezet volt az egyik, amelyiket a Black Cube nevű magán-hírszerző cég próbált csőbe húzni, az ő anyaguk került végül Bayer Zsolthoz. A történetről itt írtunk részletesen. 

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?