Cecília
4 °C
6 °C

Eddig nem volt díszpolgára Vas megyének, de most lett egy: Kásler Miklós

2018.08.19. 00:07 Módosítva: 2018-08-19 00:36:53

A Vas Megyei Közgyűlés eddig nem adományozott díszpolgári címet, de most valamiért úgy gondolta, kéne egy ilyen. Létrehozták tehát a címet, és úgy döntöttek: azt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere érdemli meg legjobban. A miniszter a Hosszúperesztegen rendezett Megyenapon vette át a kitüntetést. 

A Nyugat.hu azt írja: a hivatalos indoklás szerint Kásler Miklós az orvosi hivatáshoz méltó életpályája, nemzetközileg is elismert tudományos munkássága, és

Vas megye jó hírnevének öregbítése érdekében végzett áldozatos tevékenysége elismeréseként

kapta a kitüntető címet.

Apró szépséghiba, hogy Kásler Miklós egyébként Budapesten született, a szegedi egyetemen szerzett diplomát és egész orvosi pályája Budapesthez kötődik, de azért édesanyja sárvári születésű és Kásler is ott járt általános- és középiskolába. 

Kásler Miklós nemcsak onkológusként vetette észre magát, hanem a tudományosság határait feszegető kijelentéseivel is: szerinte a  tízparancsolat betartása megóv a betegségek többségétől,  az ősrobbanás csak spekuláció, az Árpád-házi dinasztia pedig genetikailag nem finnugor. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?