Jenő
-3 °C
6 °C

Halat és kenyeret osztana a menekülteknek az Evangéliumi Testvérközösség

2018.08.19. 09:00

Három felhívás jelent meg a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Facebook-oldalán. A kisegyház vezetője Iványi Gábor, ő adta össze Orbán Viktort és Lévai Anikót, valamint ő keresztelte meg a gyermekeiket. 

Az első felhívás az egyház támogatóihoz szól. Iványi arra kéri őket, hogy vegyenek részt kezdeményezésükben, amely során augusztus 20-án halat és kenyeret próbálnak meg osztani a tranzitzónában tartózkodó körülbelül 50 menekültnek, akiknek nem ad enni a magyar állam. 

Magyarország augusztus 20-án tartja az új kenyér ünnepét is. A mezőgazdászok hírei szerint országunkban annyi gabona termett, hogy az 20 millió ember számára is biztosítaná a mindennapi kenyeret. Több évezredes bibliai üzenet, hogy Isten eltörheti „a kenyér botját mindenütt” (Zsoltárok 105,16). Ez a veszedelem fenyegeti mindazokat, akik irgalmatlanok mások iránt.

- olvasható a felhívásban. A tranzitzónában tapasztalható helyzettel ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen. 

A második felhívás Orbán Viktor kormányához szól. Ebben a következőt írja Iványi: "Ez a bánásmód hadifoglyokkal és köztörvényes bűnözőkkel szemben is elfogadhatatlan. Méltatlan a magyar zsidó-keresztény vagy humanista hagyományokhoz. Ez az eljárás emberiesség elleni bűn. Külön minősíthetetlen az is, hogy a hatóságok csakis azok esetében engednek, akik ügyében ilyen ítéletet hozott az Európai Emberi Jogok Bírósága, bár erre is napokat kell várni. A magyar illetékesek ezzel a bánásmóddal nem a tisztességes magyar állampolgárok nevében járnak el, nem az ő, a mi érdekeinket szolgálja ez a szégyen."

A harmadikban a lelkipásztor a "bevett egyházak" vezetőit kéri, csatlakozzanak kezdeményezésükhöz. "A „bevett egyház” megkülönböztető rang nem azt jelenti, hogy az Önök státuszát nem fenyegeti a kormány, hanem hogy Magyarország vezetésének minden döntése mögött Önöknek is ott kell állniuk felelősséggel" - írta. 

A Magyar Evangéliumi Testvérközösséget megfosztotta egyházi státuszától a 2011-es egyházi törvény, majd a Strasbourgi Bíróság egymilliárd forint kártérítést ítélt meg nekik. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?