Gusztáv
3 °C
7 °C

Nem engedték Iványi Gábornak, hogy ételt adjon az éheztetett menedékkérőknek

2018.08.20. 20:39

Nem engedték Iványi Gábornak, hogy ételt vigyen azoknak a menedékkérőkek, akik nem kapnak enni a röszkei tranzitzónában – írja a 444.hu. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője vasárnap tett közzé egy felhívást, hogy augusztus 20-án halat és kenyeret próbálnak meg osztani a tranzitzónában tartózkodó menekülteknek, akiknek nem ad enni a magyar állam. 

A tranzitzónában tapasztalható helyzettel ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen. 

Iványi hétfőn el is ment a határhoz. A röszkei tranzitzónánál nem engedték a menekültekhez arra hivatkozva, hogy nincs engedélye. Ezt követően Mórahalmon, és Szegeden a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál is próbálkozott engedélyt szerezni, de erdemi választ sehol sem kapott, senki nem ismerte el, hogy illetékes lenne az ügyben, többnyire csak a biztonsági személyzettel tudott beszélni. Szerbia felől is próbált bejutni a tranzitzónába, de innen sem járt sikerrel. Végül egy szabadkai lelkészre bízták rá, hogy juttassa el a csomagot a rászorulóknak.

„A hatalom nem mutatta meg az arcát, az egész egy áthatolhatatlan hínárhoz hasonlított”, mondta Iványi Gábor, akit megdöbbentett, hogy

„itt tartunk 1018 évvel azután, hogy eldöntöttük, Európához akarunk tartozni”.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!