Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

Vizet ivott a buszon egy kislány, ráhívta a sofőr a rendőröket

2018.08.20. 16:36

20 percig nem indult el vasárnap a 18:10-kor menetrend szerint közlekedő Auchan-Avasi kilátó járata Miskolcon, mert a sofőr le akart szállítani a buszról egy egész családot, amiért egy 5 éves lány visszazárható PET-palackból ivott egy korty ásványvizet.

A Facebookra feltöltött videó és a videó készítőjének elmondása alapján a sofőr leállította az épp indulni készülő busz motorját, és a rendőröket hívta. A busz csak a rendőrök kiérkezésekor indult el, miután a család leszállt. A videón is hallatszik, ahogy egy utas megjegyzi, hogy külön ki is van írva, hogy lehet vizet inni a buszon. A videó készítőjének elmondása alapján a buszon ülő utasok közül sokan védték a családot, és nem értették, hogy miért akarta őket leszállítan a sofőr. A lány szülei eleinte normális hangnemben beszéltek a sofőrrel, és csak később emelték fel a hangjukat.

A miskolci tömegközlekedésen valóban szigorú szabályok vonatkoznak az evésre és ivásra, és emiatt számos olyan eset volt, amin eléggé kiakadtak a miskolciak. Azt ugyanakkor a cég akkori üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgatója egy 2015-ös interjúban külön meg is említette, hogy visszazárható PET-palackból lehet inni az a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. járatain. A cégnél ezért rákérdeztünk arra, hogy a sofőr mégis milyen alapon szállította le a családot, és hogy ha nem tartotta be a szabályokat, akkor annak mi lesz a következménye.

Az MVK azt írta, minden panaszos ügyet, észrevételt kivizsgálnak, de a feltöltött videó nem a teljes eseménysort tartalmazza, ezért ahhoz, hogy teljes képet kapjanak a történésekről, a jármű fedélzeti kamerájának felvételeit is meg kell tekinteniük. "A vizsgálat lezártáig nem kívánunk nyilatkozni" - írták.  • Vennék
  • Hírek