Ödön
1 °C
11 °C

Vizet ivott a buszon egy kislány, ráhívta a sofőr a rendőröket

2018.08.20. 16:36

20 percig nem indult el vasárnap a 18:10-kor menetrend szerint közlekedő Auchan-Avasi kilátó járata Miskolcon, mert a sofőr le akart szállítani a buszról egy egész családot, amiért egy 5 éves lány visszazárható PET-palackból ivott egy korty ásványvizet.

A Facebookra feltöltött videó és a videó készítőjének elmondása alapján a sofőr leállította az épp indulni készülő busz motorját, és a rendőröket hívta. A busz csak a rendőrök kiérkezésekor indult el, miután a család leszállt. A videón is hallatszik, ahogy egy utas megjegyzi, hogy külön ki is van írva, hogy lehet vizet inni a buszon. A videó készítőjének elmondása alapján a buszon ülő utasok közül sokan védték a családot, és nem értették, hogy miért akarta őket leszállítan a sofőr. A lány szülei eleinte normális hangnemben beszéltek a sofőrrel, és csak később emelték fel a hangjukat.

A miskolci tömegközlekedésen valóban szigorú szabályok vonatkoznak az evésre és ivásra, és emiatt számos olyan eset volt, amin eléggé kiakadtak a miskolciak. Azt ugyanakkor a cég akkori üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgatója egy 2015-ös interjúban külön meg is említette, hogy visszazárható PET-palackból lehet inni az a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. járatain. A cégnél ezért rákérdeztünk arra, hogy a sofőr mégis milyen alapon szállította le a családot, és hogy ha nem tartotta be a szabályokat, akkor annak mi lesz a következménye.

Az MVK azt írta, minden panaszos ügyet, észrevételt kivizsgálnak, de a feltöltött videó nem a teljes eseménysort tartalmazza, ezért ahhoz, hogy teljes képet kapjanak a történésekről, a jármű fedélzeti kamerájának felvételeit is meg kell tekinteniük. "A vizsgálat lezártáig nem kívánunk nyilatkozni" - írták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?