Erzsébet
1 °C
4 °C

Beállt emberektől tartanak a fővárosi villamosvezetők

2018.08.22. 20:20

Külön riportban foglalkozik az RTL Klub azzal, hogy a budapesti villamosvezetőket nagyon zavarja az egyre több bódult ember a megállókban.

A riportból kiderül, hogy a villamosvezetők egyre többször találkoznak a megállókban kábítószer hatása alatt levő emberekkel, és emiatt egyre nagyobb rajtuk a nyomás, hiszen nem lehet tudni, mikor ájul a villamos elé egyikük. Ráadásul nem csak a beállt emberek testi épsége miatt aggódnak, hanem az utasokért is, akik szintén megsérülhetnek egy vészfékezés esetén.

Kitérnek külön a Hős utcára is, aminek környékén az elmúlt hónapokban már tarthatatlanná vált az állapot. A környékbeliek szerint egyre több bódult embert látni az utcán, a megállóban vagy sokszor az úton fetrengenek öntudatlanul. A rendőrség ugyan folyamatosan ellenőrzi a Hős utcaiakat azonban a villamosvezetők szerint a rendőri jelenlét alatt a drogosok más megállókban húzzák meg magukat.

A riportban megszólaló Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy ezek az esetek nagy valószínűséggel a dizájnerdrogokhoz köthetők, amelyek összetételéről és hatásáról sokszor maguk a használók sem tudnak semmit.

A villamosvezetők több pihenést kérnek a drogosok miatt stresszesebb munka miatt, azonban a létszámhiány miatt erre nincs lehetőség.

A rendőrök egyébként az elmúlt két hétben 43 kábítószerrel kapcsolatos esetben intézkedtek a Hős utca környékén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?