Beállt emberektől tartanak a fővárosi villamosvezetők

2018.08.22. 20:20

Külön riportban foglalkozik az RTL Klub azzal, hogy a budapesti villamosvezetőket nagyon zavarja az egyre több bódult ember a megállókban.

A riportból kiderül, hogy a villamosvezetők egyre többször találkoznak a megállókban kábítószer hatása alatt levő emberekkel, és emiatt egyre nagyobb rajtuk a nyomás, hiszen nem lehet tudni, mikor ájul a villamos elé egyikük. Ráadásul nem csak a beállt emberek testi épsége miatt aggódnak, hanem az utasokért is, akik szintén megsérülhetnek egy vészfékezés esetén.

Kitérnek külön a Hős utcára is, aminek környékén az elmúlt hónapokban már tarthatatlanná vált az állapot. A környékbeliek szerint egyre több bódult embert látni az utcán, a megállóban vagy sokszor az úton fetrengenek öntudatlanul. A rendőrség ugyan folyamatosan ellenőrzi a Hős utcaiakat azonban a villamosvezetők szerint a rendőri jelenlét alatt a drogosok más megállókban húzzák meg magukat.

A riportban megszólaló Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy ezek az esetek nagy valószínűséggel a dizájnerdrogokhoz köthetők, amelyek összetételéről és hatásáról sokszor maguk a használók sem tudnak semmit.

A villamosvezetők több pihenést kérnek a drogosok miatt stresszesebb munka miatt, azonban a létszámhiány miatt erre nincs lehetőség.

A rendőrök egyébként az elmúlt két hétben 43 kábítószerrel kapcsolatos esetben intézkedtek a Hős utca környékén.