Erzsébet
1 °C
4 °C

Párttá alakult Toroczkai László és Dúró Dóra mozgalma

2018.08.23. 08:18 Módosítva: 2018-08-23 08:22:27

Két hónappal megalakulása után hivatalosan is párttá alakult a Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalom, jelentette be Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese az ATV-ben

Dúró Dóra azt mondta: első körben visszadobta bejegyzési kérelmüket a bíróság, ki kellett azt egészíteni, de kedden jogerőssé vált a határozat.

Az új pártban most szakmai kabineteket állítanak fel, például lesz romaügyi kabinetjük. Dúró Dóra azt mondta:

visszatérnek az alapokhoz, azokhoz a radikális dolgokhoz, melyek anno a Jobbikot jellemezték.

A Jobbikot és a Magyar Gárdát korábban jellemző utcai felvonulásokról Dúró Dóra azt mondta: a társadalmi igényt tartják szemük előtt és szerinte ma erre nincs igény. A vonulásokra korábban azért volt szükség, mert egyes településeken megszűnt a jogállamiság, és előfordult, hogy kismamák nem mertek az utcára menni. Dúró Dóra ettől függetlenül nem tagadja meg a gárdát.

A politikus azt mondta: attól nem lesznek a Fidesz koalíciós kistestvére, hogy támogatnak kormánypárt előterjesztéseket. Dúró szerint a rajtuk kívülálló ellenzék háromszor kétharmados győzelmet hozott a kormánypártoknak, ezért szerinte a Fidesznek épp az lenne a legkényelmesebb, ha minden maradna a régiben.

Dúró elmondása szerint eddig körülbelül kétezren jelentkeztek tagnak a Mi Hazánk Mozgalomba. Nagy részük jobbikos volt.

A Jobbik a vártnál rosszabbul szerepelt a tavaszi választásokon, ami után Vona Gábor lemondott az elnöki posztról. A tisztújításon a Vona által támogatott Sneider Tamás legyőzte az ellene induló Toroczkai László Jobbik-alelnököt, Ásotthalom polgármesterét, aki erre több polgármesterrel együtt egy párton belüli platformot hozott létre. Miután Toroczkait  június 8-án kizárták a Jobbikból, Dúró Dórával és Novák Előddel megalapították a Mi Hazánk Mozgalmat. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?