A hőség és heves zivatarok miatt is figyelmeztetést adtak ki

DSZZS20180731015
2018.08.24. 07:35

Több megyére továbbra is a tartós hőség miatt, de számos megyére a heves zivatar, felhőszakadás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében a tartós hőség miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés, írja az MTI. A napi középhőmérséklet pénteken a nyugati megyékben és északon jellemzően 25 fok alatt, másutt 25, 26 fok körül valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 29-34 fok között várható. Késő estére 20-27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A hőség és heves zivatarok miatt is figyelmeztetést adtak ki

A Dunántúl északi felében délutántól viharos szél, felhőszakadás is lehet.

113 · Aug 24, 2018 07:35am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Délelőttig elsősorban északon, északkeleten alakulhat ki helyenként zivatar, míg déltől északnyugat felől várhatóak újabb zivatarok. A Dunántúl északi felében a zivatarokat a délutáni órákban viharos szél kísérheti. Ezeken a területeken egy-egy helyen felhőszakadás, vagy kisebb jégeső is lehet.

Heves zivatarok veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyében a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A hétvégén egyre többfelé csapadékosra fordul az időjárás, és jelentős lehűlés is várható. Vasárnap többfelé a 20 fokot sem érik el a maximumok, miközben az Alföldön még 30 fok is lehet.