Erzsébet
1 °C
4 °C

Ellopták a büdöset árasztó céget majdnem leleplező hatvani bűzcsapdát

hatvan MG 2568
2018.08.24. 16:30

Több helyen bűzcsapdát állítottak fel Hatvanban, miután hónapok óta szaggatóan bűzös légtömegek áramlanak a városban. A kibírhatatlan állapotokról riportot is írtunk, és akkor az illetékesek ígéretet tettek arra, hogy megszüntetik a bűz forrását. 

A megoldást nehezítette, hogy senki nem vállalta magára a szagot, így több úgynevezett bűzcsapdát tett ki a város. Mit ad isten, a bűzösséggel gyanúsított pernyehányóhoz legközelebb elhelyezett bűzcsapda időközben eltűnt, ami akkor derült ki, amikor adatelemzésre begyűjtötték a szerkezeteket.

A készülék nemcsak azt mutatja meg, hogy mennyire intenzív a szag, hanem azt is, hogy milyenek ezek a szagok. Horváth Richárd polgármester a Heol.hu-nak azt mondta, szándékosan nem közölték a nyilvánossággal a bűzcsapdák pontos helyét. „Volt, amelyik magánterületen, s volt, amelyik önkormányzati tulajdonú részen gyűjtötte a szagokat. Az eltűnt eszköz is városi tulajdonú, de nem őrzött és nem megfigyelt helyszínen volt”.

A többi szerkezet adatait egy-két héten belül kielemzik, és a jövő héten az elégedetlen lakókkal tárgyalásokat kezd a város.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?