Ellopták a büdöset árasztó céget majdnem leleplező hatvani bűzcsapdát

hatvan MG 2568
2018.08.24. 16:30

Több helyen bűzcsapdát állítottak fel Hatvanban, miután hónapok óta szaggatóan bűzös légtömegek áramlanak a városban. A kibírhatatlan állapotokról riportot is írtunk, és akkor az illetékesek ígéretet tettek arra, hogy megszüntetik a bűz forrását. 

A megoldást nehezítette, hogy senki nem vállalta magára a szagot, így több úgynevezett bűzcsapdát tett ki a város. Mit ad isten, a bűzösséggel gyanúsított pernyehányóhoz legközelebb elhelyezett bűzcsapda időközben eltűnt, ami akkor derült ki, amikor adatelemzésre begyűjtötték a szerkezeteket.

A készülék nemcsak azt mutatja meg, hogy mennyire intenzív a szag, hanem azt is, hogy milyenek ezek a szagok. Horváth Richárd polgármester a Heol.hu-nak azt mondta, szándékosan nem közölték a nyilvánossággal a bűzcsapdák pontos helyét. „Volt, amelyik magánterületen, s volt, amelyik önkormányzati tulajdonú részen gyűjtötte a szagokat. Az eltűnt eszköz is városi tulajdonú, de nem őrzött és nem megfigyelt helyszínen volt”.

A többi szerkezet adatait egy-két héten belül kielemzik, és a jövő héten az elégedetlen lakókkal tárgyalásokat kezd a város.