Ödön
2 °C
11 °C

Gyerekeivel ment játékokat lopni egy apa Salgótarjánban

2018.08.24. 11:12

Lopás és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki két lányával és egy nővel ment lopni egy salgótarjáni áruházba tavaly decemberben – írja az MTI.

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője pénteken elmondta, a vád szerint az elkövetők 2017. december 20-án akartak konzolos játékokat lopni egy áruházból, méghozzá egész furfangos módon:

  • a férfi két lányával együtt összeválogatta a játékokat
  • az egyik lányt elküldte a ruházati osztályra, ahol ott várta a velük érkezett nő
  • kosarat cseréltek, a férfi és a két lány kimentek az áruházból
  • a nő bement a próbafülkébe, és a játékokat bepakolta egy előre bekészített, alufóliával kitömött hátizsákba, aztán üres kosárral távozott

A pénztár vonalánál aztán kiderült, annyira mégsem volt mesteri a terv, mert a biztonságiaknak az elejétől fogva gyanús volt a dolog, így végig figyelték a nőt, rögtön fel is tartóztatták, aztán kihívták a rendőröket.

A férfit korábban már büntették ugyanilyen ügyben, így rá végrehajtandó, a nőre pedig  felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, a két fiatalkorú vádlottal szemben pedig próbára bocsátást és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?