Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Továbbra is előzetesben marad VV Fanni feltételezett gyilkosa

2018.08.24. 11:54

Meghosszabbították annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy valóságshow ismert szereplőjének gyilkosa lehet, írja közleményében a Fővárosi Törvényszék. Ügyészi indítványra ismételten, ezúttal 2018. november 27-ig hosszabbították meg a férfi letartóztatását.

A közlemény nyilvánvalóan a Novozánszki (VV) Fanni meggyilkolásával vádolt férfiról szól, azaz ifjabb B. Lászlóról, aki egy Dunaújváros melletti vízisport-egyesület, a Közép-Duna Menti Vízisport Egyesület szövetségi elnöke volt, illetve 2010-ben indult Dunaújvárosban az MSZP támogatásával az önkormányzati választáson, de végül nem nyert.

A gyanúsított továbbra is letartóztatásban marad, mert esetében a szökés és elrejtőzés veszélye a bíróság megállapítása szerint továbbra is fennáll, áll a közleményben.

A kerületi bíróság döntését azzal indokolta, hogy a gyanúsított továbbra is megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. november 20-án ismeretlen módon magatehetetlenné tette, majd megölte a sértettet, akinek a holttestét egy bérelt autóval egy jelenleg még ismeretlen helyre szállította. A megalapozott gyanút a rendőri jelentések, a biztonsági kamerák felvételei, a helyszíni szemlék során készített jegyzőkönyvek, a tanúk vallomásai, az eltűnés bejelentéséről felvett jegyzőkönyv és annak mellékletei, valamint a házkutatásról és a lefoglalásról készült jegyzőkönyvek támasztják alá, írják.

Döntése során a bíróság kiemelten vette figyelembe azt a tényt, miszerint a gyanúsított két nappal a bűncselekmény elkövetése után a mobiltelefonján rákeresett arra, hogy melyik országban nincs kiadatás Magyarországra, valamint Belize városában egy fő részére szabad szobákat nézett a 2017. november 30. és 2017. december 30-a közötti időszakra.

Indokolásában a bíróság arra is felhívta a figyelmet, hogy az esetleges sértetti holttest hiánya még további nyomozást igényel, a gyanúsított által eddig letartóztatásban töltött kilenc hónap pedig a cselekmény jellegéhez viszonyítva nem minősül aránytalanul hosszú időnek. A 2018. augusztus 22-i végzés ellen az ügyész, a védő és a gyanúsított is egyaránt fellebbezett, áll a közleményben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?