Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Háromsávosra bővítik az M1-est, mert nem bír el több autót

2018.08.25. 11:07

A kormány szeptembertől egy 43 kilométeres szakaszon teljesen felújítja, majd 2021-től három sávossá bővíti az M1-es autópályát, idézi Palkovics László innovációs és technológiai minisztert az MTI.

Most már a tűréshatáron van a forgalom, lényegesen több járművet már nem tudunk fogadni rajta

– mondta Palkovics.

A 43 kilométeres felújításon nem a kátyúkat javítják vagy a lyukakat foltozzák, hanem teljes felújítást végeznek. A munkálatokra a kormány 25 milliárd forintot fordít, a felújítás várhatóan már szeptemberben elkezdődnek és a tervek szerint 2019 végére fejeződnek be.

Az M1-es autópálya három sávossá bővítése 2021-ben kezdődhet meg, a felújítási és bővítési munkálatok idejére pedig akciótervet dolgoztak ki a forgalom könnyítésére.

A kormány egyelőre nem tervezi harmadik sáv építését az M7-es autópálya Balaton felé vezető szakaszán, ugyanakkor, hogy az M7-es autópálya forgalmának könnyítésére egy új csomópont épül, aminek segítségével a Balatonfűzfő felé tartók közvetlenül fel tudnak majd hajtani a 710-es főútra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?