Gusztáv
3 °C
7 °C

27 szavazattal lett polgármester

2018.08.26. 20:40

Két helyen is időközi választást tartottak vasárnap. Ezúttal független jelöltek versenyeztek, országos politikai tétje nem volt a választásoknak. Ám közös az időközikben, hogy kevés szavazattal is polgármesterré tudták választatni magukat a győztesek. 

Babarcszőlős: 27 szavazat kellett

A független Gyurkovszky Zoltánt választották meg a Baranya megyei Babarcszőlős polgármesterének vasárnap - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a diósviszlói közös önkormányzati hivatal jegyzője az MTI-t.

Csölléné Makovics Edit közölte: az időközi voksolást azért kellett kiírni, mert a 122 lelkes község képviselő-testülete május végén feloszlatta magát.

Tájékoztatása szerint Gyurkovszky Zoltán 27 szavazattal nyert, ugyancsak független kihívói közül Haga Árpád 25, Ruppert Antal 10, Kőszegi Tamás 7 voksot kapott, Bajgal Batdzsargalra nem adtak le szavazatot, míg Vlasitsné Végh Anikó időközben visszalépett a jelöltségtől.

A 98 választásra jogosult közül 75-en jelentek meg az urnáknál, 6 érvénytelen voksot regisztráltak - ismertette a jegyző, aki hozzátette: a község négy képviselő-testületi helyét valamennyien független jelöltek nyerték el.

Bódvarákó: 49 szavazat

A független Dámóczi Attila Miklós lett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bódvarákó polgármestere a vasárnapi időközi választáson - közölte Vécsei Vilmos jegyző.

Tájékoztatása szerint a település 84 választópolgára közül 67-en voksoltak, közülük 49-en szavaztak a nyertes jelöltre. A szintén függetlenként induló Farkas Árpád 18 szavazatot kapott.

Az időközi választást azért írták ki, mert a korábbi településvezetőnek le kellett mondania méltatlanság miatt.