Jolán
2 °C
4 °C

Kiforgatta a HírTV Karácsony szavait arról, hogy vállalna-e EP-listavezetést

Image uploaded from iOS (5)
2018.08.26. 22:01

FRISSÍTÉS!  Karácsony Gergelynek a szájába adta a HírTV , hogy vállalná egy közös baloldali lista vezetését, de a Párbeszéd társelnöke csak annyit mondott, hogy egy szociális Európáról szóló balos kampányt "bármilyen szinten tudna támogatni".

Vállalná egy baloldali pártszövetség európai parlamenti listájának vezetését a Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely. 

Erről a Hír TV-nek beszélt Karácsony. Zugló polgármestere azonban azt mondta, egyelőre egyik baloldali párttal sem egyeztettek erről, és a téma legkorábban ősszel kerülhet napirendre.

Karácsony Gergely azt mondta, ha őt kérnék fel listavezetőnek, akkor a kampányban a szociális kérdések képeznék az egyik fő témát.

Én nagyon hiszek a szociális Európában, nagyon hiszek a szociális demokrácia magyarországi és európai terjesztésében, és egy olyan kampányt szívesen tudnék támogatni bármilyen szinten, ami ezeket a szociális kérdéseket feszegeti és az Európai Unió jelenlegi működésével kapcsolatos kritikákat sem rejti véka alá.

Azt gondolom, hogy egy ilyen típusú kampányt érdemes lenne csinálnia magyar baloldalnak" – mondta Karácsony.

A nyilatkozatot korai lenne úgy értelmezni, hogy bármi is eldőlt volna. Hiszen még arról sincs hivatalos döntés (bár nagyon valószínű), hogy az MSZP és a Párbeszéd közös listán indul. Karácsony ráadásul nem MSZP–Párbeszédről, hanem egy baloldali szövetség listájáról beszélt.

Az EP-listavezetőről még nem voltak az MSZP fórumain sem egyeztetések, így várható, hogy a következő időszakban sorra kerülnek majd elő jelöltek és önjelöltek is.

FRISSÍTÉS!

Nem mondta, hogy vállalná bármilyen ellenzéki pártszövetség EP-listájának vezetését – nyilatkozta Karácsony Gergely a Mércének. A Hír TV ezek szerint kiforgatta a szavait, a politikus azt állítja, a Hír TV-vel a hétvégén azt közölte, nem időszerű a kérdésfelvetés.

Karácsony azt is mondta, hogy a tévé riportjából kimaradt az a rész, hogy a csatorna riportere bemutatott neki egy levelet, amelyet állítólag Tóth Bertalan MSZP-elnök írt, és amelyben utóbbi javaslatot tesz egy ellenzéki EP-listára, amelyet Karácsony vezetne. (Az állevelet az Indexnek is elküldték, első ránézésre látszott, hogy nem valódi.) A levél létéről – Karácsony közlése szerint – a szocialista pártvezető nem tudott. 

Ezért kérdezték a listavezetésről, amire azt mondta, nem időszerű, illetve elmondta, hogy a szociális Európáról szóló kampányt „bármilyen szinten tudna támogatni". Ebből szűrte le a tévé, hogy EP-listavezetést vállalna. A Hír TV újra a régi" – kommentálta az esetet Karácsony.

(Borítókép: Huszti István / Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?