A rendőrség keres egy szökésben lévő unokázó budapesti férfit

2018.08.27. 17:40

Budapesten a XVIII. kerületben unokázó férfi bukott meg. Augusztus 23-án az esti órákban telefonhívást kapott egy idős sértett. A telefon másik végén egy férfi az unokájaként mutatkozott be, és azt mondta, hogy balesetet okozott és szüksége van kétmillió forintra, amiért egy barátját fogja elküldeni. A sértett 700 ezer forintot és arany ékszereket adott át egy megbeszélt helyen a csalónak. A találkozó után a sértett felhívta igazi unokáját, aki elmondta, hogy ő nem okozott balesetet.

Németh Csaba
Németh Csaba
Fotó: Police.hu

Az ismeretlen elkövető 2018. augusztus 24-én újra felhívta az idős férfit, hogy még további kétmillió forintra van szüksége. 

A második találkozóról azonban a rendőrség is tudott, így a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai jelentek meg a megbeszélt helyen, és elfogták B. Ferenc 47 éves gyáli lakost. Később elfogták az ügyben szintén gyanúsított 24 éves L. Ferencet.

A rendőrok B. Ferencet  és L. Ferencet csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztették az előzetes letartóztatásukat.

Az elkövetők társára, a 39 éves Németh Csaba ellen a rendőrség elfogatóparancsot adott ki.

(police.hu)