Félszáz autót karcolt végig a budapesti férfi

2018.08.27. 12:10 Módosítva: 2018.08.27. 12:22

K. Zoltán egy januári buli után kapott egy jó hírt és egy rosszat. A jó hír az volt, hogy 28 autó megrongálását, nem tudták rábizonyítani. A rossz hír az volt, hogy további ötvenét viszont igen.

autó
Fotó: Police.hu

Hogy a buli hogy sikerült, arra talán K. Zoltán budapesti lakos hazaútjából lehet következtetni. A 41 éves férfi a Nagymező, a Dessewffy, a Jókai és a Lovag utcákon ment végig. Erre a tavaly január 28-án hajnalban megejtett sétára már senki sem emlékezne, ha az ott parkoló autók nem őriznék a nyomát. Vagy ha legalább nem lettek volna térfigyelő kamerák. De voltak, így látható, hogy K. Zoltán egy ismeretlen tárggyal végigkarcolta az autókat tetejükön, oldalukon, ahogy épp kézre esett.

A férfit egy szemtanú értesítése nyomán a rendőrség a helyszínen előállította. Kiderült, nem csak ittas, de könnyűdrogot is fogyasztott, így a rongálás mellett kábítószer birtoklása miatt is eljárás indult ellene, ebből – talán a megrongált autók igen nagy száma miatt – 20 hónappal később, hétfőn született vádemelési javaslat a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészségen.

A rongálás autónként 100, esetenként a 200 ezer forintot is elérte, a kár így 5-10 millió forint közötti. Zoltán azzal vigasztalódhat, hogy a másik 28 autó miatti, további 3-6 millió forintos rongálás vádjának veszélye elhárult a feje fölül.

Ne maradjon le semmiről!

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.