Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Elfogták a 20 évvel ezelőtti holland gyerekgyilkosság elkövetőjét

2018.08.27. 17:06

Vasárnap délután elkapták a 20 évig megoldatlan holland gyerekgyilkosság feltételezett elkövetőjét.

A nyomozás érdekes csavarral kapott új lendületet, ugyanis a gyanúsított, az 55 éves Jos Brecht azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nyomtalanul eltűnt. A holland rendőrség ekkor gondolta, hogy összeveti az eltűnt férfi lakásában talált DNS mintákat a fiú ruháján rögzített mintákkal, ami egyezést mutatott. A holland nyomozók szerdán adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot  Brecht ellen, akit pár nappal később egy 48 éves holland férfi felismert.

103188256 arrest2

A bejelentő elmondása szerint a Barcelonától egy órára északra fekvő Castelltercol településen látta a férfit, akivel júliusban beszélgetett is. Brecht egy sátorban élt az erdőben nem messze egy háztól, ahol kommunában éltek többen. 

Brechtet a napokban ki is adhatják Hollandiának a spanyol hatóságok. 

A 1998-ban történt rejtélyes gyilkosság egész Hollandiát sokkolta. Az akkor tizenegy éves Nicky Verstappen nyári táborba ment a hollandiai Brunssum városában, ahol gyilkosa megerőszakolta, majd megölte. A fiú holttestét egy kilométerre a tábortól találták meg, és a gyilkosnak azóta nem akadtak a nyomára. Mint a napokban kiderült, a most elfogott férfit annak idején igazoltatták a rendőrök az eset után pár nappal. A helyszíntől nem messze éjfél körül igazoltatott férfit akkor be is vitték, és ki is hallgatták, de mivel végül egy ártalmatlan járókelőnek tűnt, elengedték. 

103188254 arrest1

Nicky Verstappen fényképe a gyerekek ellen elkövetett erőszak szimbóluma lett. A gyilkosság helyszínén emlékművet is állítottak az emlékére. 

(BBC)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?