Menyhért, Mirjam
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Orbán olasz szélsőjobbossal, Erdoğannal és Putyinnal is találkozik szeptemberben

000 16D32S
2018.08.27. 10:37 Módosítva: 2018.08.27. 12:48

Sűrű munkatervvel tér vissza szabadságáról Orbán Viktor miniszterelnök – nyilatkozta az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a szervezés alatt álló főbb kormányfői programokról beszámolva.

  • Orbán Viktor első hivatalos programja munkamegbeszélés Matteo Salvinivel, az olasz szélsőjobboldali Liga kormánypárt vezetőjével, aki a belügyminiszteri tisztséget is betölti, valamint ő az egyik kormányfőhelyettes is. Az egyeztetést kedd délután Milánóban tartják, utána sajtótájékoztatót is terveznek.
  • Az első kormányülést szerdán vezeti Orbán Viktor, pénteken pedig beszédet mond az életének 75. évében elhunyt Kerényi Imre temetésén, a Fiumei úti sírkert művészparcellájában.
  • A hétvégén a magyar miniszterelnök Kirgizisztánba utazik, ahol részt vesz a Nomád Világjátékok programjain Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország és Üzbegisztán vezetőinek társaságában. A magyar miniszterelnököt a megnyitóra hívták meg, ahol rajta kívül jelen lesz még Recep Tayyip Erdoğan török, Ilham Aliyev azeri,  Nurszultan Nazarbajev kazah és Savkat Mirzijojev üzbég államfő is.
  • Később Kötcsén a jobboldali konzervatív értelmiség meghatározó szereplőivel találkozik, majd 12-én és 13-án Velencén, a Fidesz–KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozásán vázolja a Magyarország és a szövetség képviselői előtt álló kihívásokat, illetve feladatokat.
  • Orbán Viktor szeptember 18-án Moszkvában ismét tárgyalóasztalhoz ül Vlagyimir Putyin orosz államfővel.
  • Szeptember 19-én és 20-án Salzburgban az Európai Tanács informális ülésén vesz részt a magyar miniszterelnök. Hónap végén pedig a vajdasági Topolyán a Délvidék Sport Akadémia megnyitó ünnepségén mond beszédet.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.