Ödön
2 °C
11 °C

Orbán olasz szélsőjobbossal, Erdoğannal és Putyinnal is találkozik szeptemberben

000 16D32S
2018.08.27. 10:37 Módosítva: 2018-08-27 12:48:51

Sűrű munkatervvel tér vissza szabadságáról Orbán Viktor miniszterelnök – nyilatkozta az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a szervezés alatt álló főbb kormányfői programokról beszámolva.

  • Orbán Viktor első hivatalos programja munkamegbeszélés Matteo Salvinivel, az olasz szélsőjobboldali Liga kormánypárt vezetőjével, aki a belügyminiszteri tisztséget is betölti, valamint ő az egyik kormányfőhelyettes is. Az egyeztetést kedd délután Milánóban tartják, utána sajtótájékoztatót is terveznek.
  • Az első kormányülést szerdán vezeti Orbán Viktor, pénteken pedig beszédet mond az életének 75. évében elhunyt Kerényi Imre temetésén, a Fiumei úti sírkert művészparcellájában.
  • A hétvégén a magyar miniszterelnök Kirgizisztánba utazik, ahol részt vesz a Nomád Világjátékok programjain Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország és Üzbegisztán vezetőinek társaságában. A magyar miniszterelnököt a megnyitóra hívták meg, ahol rajta kívül jelen lesz még Recep Tayyip Erdoğan török, Ilham Aliyev azeri,  Nurszultan Nazarbajev kazah és Savkat Mirzijojev üzbég államfő is.
  • Később Kötcsén a jobboldali konzervatív értelmiség meghatározó szereplőivel találkozik, majd 12-én és 13-án Velencén, a Fidesz–KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozásán vázolja a Magyarország és a szövetség képviselői előtt álló kihívásokat, illetve feladatokat.
  • Orbán Viktor szeptember 18-án Moszkvában ismét tárgyalóasztalhoz ül Vlagyimir Putyin orosz államfővel.
  • Szeptember 19-én és 20-án Salzburgban az Európai Tanács informális ülésén vesz részt a magyar miniszterelnök. Hónap végén pedig a vajdasági Topolyán a Délvidék Sport Akadémia megnyitó ünnepségén mond beszédet.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?