Erzsébet
1 °C
4 °C

Szabadulószobában tölti utolsó börtönnapját Rezešová

2018.08.27. 07:05

Börtönbüntetésének utolsó napját már nem cellatársai között, hanem a szabadulószobában tölti Eva Rezešová – írta a Blikk. A vagyonos szlovák nő jó magaviseletéért kilencéves börtönbüntetése helyett hat év után, kedden szabadulhat. 

Rezesová a bíróság előtt 2013. augusztus 27-én
Rezesová a bíróság előtt 2013. augusztus 27-én
Fotó: Bődey János

Rezešová négy halálos áldozattal járó balesetet okozott 2012-ben, amikor BMW-jével, szervezetében alkohollal, a megengedett sebességnél jóval gyorsabban haladva rohant bele egy Fiat Puntóba az M3-ason. A vétlen autóban mindenki életét vesztette.

A most 41 éves kassai nő – az egykor második leggazdagabb szlováknak tartott, a kilencvenes években közlekedési miniszter Alexander Rezeš lánya – az elmúlt hat évben példamutató rabként viselkedett, a Gyorskocsi utcai börtön varrodájában dolgozott, pontosan követve a reggel hatkor induló napirendet. Ennek köszönhetően tavaly karácsonykor egy napra hazalátogathatott családjához.

Rezešová édesanyja és gyermekei folyamatosan tartották vele a kapcsolatot, minden beszélőn elmentek hozzá.

A Blikk szerint a szabad életében luxushoz szokott nő jól beilleszkedett, magyarul is megtanult, cellatársai nagyon megkedvelték.  Rezešová búcsúzóul apró ajándékokat is készített nekik.

 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?