Erzsébet
1 °C
4 °C

Elhagyta a börtönt Eva Rezešová

2018.08.28. 10:32

A szlovák nő 2012. augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópályán X5-ös BMW-jével ittasan, mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy személyautóba, amelyben emiatt négyen meghaltak.

Börtönbüntetésének utolsó napját már nem cellatársai között, hanem a szabadulószobában töltötte Eva Rezešová – írta hétfőn a Blikk. A vagyonos szlovák nő jó magaviseletéért kilencéves börtönbüntetése helyett hat év után, kedden szabadult.

A most 41 éves kassai nő – az egykor második leggazdagabb szlováknak tartott, a kilencvenes években közlekedési miniszter Alexander Rezeš lánya – az elmúlt hat évben példamutató rabként viselkedett, a Gyorskocsi utcai börtön varrodájában dolgozott, pontosan követve a reggel hatkor induló napirendet. Ennek köszönhetően tavaly karácsonykor egy napra hazalátogathatott családjához.

Rezešová édesanyja és gyermekei folyamatosan tartották vele a kapcsolatot, minden beszélőn elmentek hozzá.

A Blikk szerint a szabad életében luxushoz szokott nő jól beilleszkedett, magyarul is megtanult, cellatársai nagyon megkedvelték. Rezešová búcsúzóul apró ajándékokat is készített nekik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?