Elhagyta a börtönt Eva Rezešová

2018.08.28. 10:32

A szlovák nő 2012. augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópályán X5-ös BMW-jével ittasan, mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy személyautóba, amelyben emiatt négyen meghaltak.

Börtönbüntetésének utolsó napját már nem cellatársai között, hanem a szabadulószobában töltötte Eva Rezešová – írta hétfőn a Blikk. A vagyonos szlovák nő jó magaviseletéért kilencéves börtönbüntetése helyett hat év után, kedden szabadult.

A most 41 éves kassai nő – az egykor második leggazdagabb szlováknak tartott, a kilencvenes években közlekedési miniszter Alexander Rezeš lánya – az elmúlt hat évben példamutató rabként viselkedett, a Gyorskocsi utcai börtön varrodájában dolgozott, pontosan követve a reggel hatkor induló napirendet. Ennek köszönhetően tavaly karácsonykor egy napra hazalátogathatott családjához.

Rezešová édesanyja és gyermekei folyamatosan tartották vele a kapcsolatot, minden beszélőn elmentek hozzá.

A Blikk szerint a szabad életében luxushoz szokott nő jól beilleszkedett, magyarul is megtanult, cellatársai nagyon megkedvelték. Rezešová búcsúzóul apró ajándékokat is készített nekik.