Ödön
1 °C
11 °C

A Momentum visszatér a politikába, megint tematizálná a közbeszédet

2018.08.28. 13:10 Módosítva: 2018-08-28 13:11:42

A Momentum 3,06 százalékos választási eredménye csalódást keltő volt, a párt azóta alig hallatott magáról, de most újra életjelet mutat. Fekete-Győr András elnök a múlt héten egy körlevélben ismertette a párt őszi stratégiáját.

A párt az Indexnek is megerősítette: létezik a tagok között körbeküldött levél, amelynek lényegesebb pontjait kedden ismertette az ATV. Eszerint a párt célja, hogy újra ők tematizálják a közéletet. Fekete-Győr szerint utoljára a NOlimpia kampány alatt voltak annyira proaktívak, hogy az ő „témájuktól zengett az egész magyar közélet”.

A Momentum lecserélné a Fidesz migrációs témáját, ami helyett „akciósítható és az átlagember számára is húsba vágó” kérdéseket tolnának a figyelem előterébe. Ez a téma pedig az oktatás, írja az ATV, mert a magyarok szerint az egyik legnagyobb probléma Magyarországon, és az elnökség által kialakított hosszú távú stratégiájukban „három fronton fognak benyomulni a témába, és magukévá tenni”.

  • társadalmi építkezés („Dumbledore serege”)
  • politikai akciók
  • iskolai és egyetemi hangulatkeltések

Egy rendszeren kívüli önképző hálózatot hívna létre, ahol a „holnapra” készülnének új tartalommal (informatika, vitakultúra, állampolgári ismeretek stb.), és új formával (szimuláció, csapatmunka). A második pont ennél is tovább megy: követelésekkel és politikai akciókkal mennének neki a rendszernek, kipécézve a politikai kinevezetteket és „az oktatási rendszer rabszolgatartóit”. Az utolsó pont: „Hátteret és erőforrást biztosítunk alulról, diákok és hallgatók által szervezett gerilla akcióknak.” A pártelnök egyébként a Tudás-programban való részvételre és aktivitásra buzdít, és arról ír, hogy kitartónak kell lenniük, mivel egy téma felépítése nem napok alatt történik meg, ahogyan fogalmazott: „nem egy 30 napos aláírásgyűjtési kampány lesz”, idézi az ATV a levelet.

„Addig fogjuk ütni a rendszert, amíg össze nem roppan!” – fejezi be a levelet Fekete-Győr András elnök.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?