Jenő
-2 °C
6 °C

Ungár Péter párttársa szerint humánus ember nem érthet egyet migrációs témában a Fidesszel

2018.08.28. 17:32 Módosítva: 2018-08-28 17:46:43

"Az éheztetéssel, a megbélyegzéssel, a kirekesztéssel, a gyűlöletkeltéssel morális alapon nem lehet egyetérteni egy magát humanistának valló embernek" - írta Vágó Gábor LMP-s politikus, válaszul Ungár Péter tegnap megjelent cikkére. A szintén LMP-s Ungár arról értekezett, hogy milyen stratégiák vehetnék át a megbukott ellenzéki politizálás helyét, megjegyezve, migrációs témában az ellenzéknek nem szégyen egyet értenie a Fidesszel. 

Vágó szerint Európa migrációs krízisre adott válasza nem mehet szembe a kontinens keresztény értékeivel, mert az valódi önfeladás lenne. "Többek között a klímaváltozás, és az orosz destabilizációs tevékenység miatt is nőni fog a migrációs nyomás a következő években. Erre az igazi európai válasz a kiindulási országban helyben nyújtott segítség és a stabilizáció, nem a félelemkeltés érdemi megoldások nélkül" - jelentette ki Vágó a Merce.hu-n megjelent szövegében. Érdekesség, hogy a kiindulási országoknak helyben nyújtott segítség megegyezik azzal, amit Orbán Viktor is mantráz jó ideje. 

A korábban országgyűlési képviselő, majd az LMP választási kampányát kommunikációs tanácsokkal segítő Vágó szerint az ellenzék számára "az egyetlen lehetőség a járatlan utak felfedezése, mert az eddig járt utak Fidesz kétharmadhoz vezetnek". A politikus kijelentette, hogy az ellenzéknek nem szabad megspórolnia az Orbán-rezsimmel szembeni alternatívaképző munkát, különben újabb bukások várhatóak. 

Miért van az, hogy az EU-s forrásokkal fűtött gazdasági fellendülésből javarészt csak a fidesznek behódolt újfeudális elit profitál? Miért a multicégek zsebét tömi degeszre a kormány titkosított stratégiai szerződésekben foglalt támogatásokkal, miért nem a legnagyobb foglalkoztatási hányaddal bíró kis és középvállalkozásokat teszi versenyképessé? Miért a luxusvillák építését teszi egyszerűbbé a Fidesz, mikor egekben vannak az albérletárak? Miért épít lakott területen egészségkárosító vezetéket a kormány Cegléden? Miért hagyják, hogy terjengjen a környezetszennyezésből származó bűz Hatvanban és Miskolcon?

Vágó szerint ezekben a kérdésekben az a közös, hogy a Fidesz "a profit és pénz mellé állt az emberekkel szemben", vagyis az ilyen témák mentén lenne érdemes politizálnia az ellenzéknek. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?