Ungár Péter párttársa szerint humánus ember nem érthet egyet migrációs témában a Fidesszel

2018.08.28. 17:32 Módosítva: 2018.08.28. 17:46

"Az éheztetéssel, a megbélyegzéssel, a kirekesztéssel, a gyűlöletkeltéssel morális alapon nem lehet egyetérteni egy magát humanistának valló embernek" - írta Vágó Gábor LMP-s politikus, válaszul Ungár Péter tegnap megjelent cikkére. A szintén LMP-s Ungár arról értekezett, hogy milyen stratégiák vehetnék át a megbukott ellenzéki politizálás helyét, megjegyezve, migrációs témában az ellenzéknek nem szégyen egyet értenie a Fidesszel. 

Vágó szerint Európa migrációs krízisre adott válasza nem mehet szembe a kontinens keresztény értékeivel, mert az valódi önfeladás lenne. "Többek között a klímaváltozás, és az orosz destabilizációs tevékenység miatt is nőni fog a migrációs nyomás a következő években. Erre az igazi európai válasz a kiindulási országban helyben nyújtott segítség és a stabilizáció, nem a félelemkeltés érdemi megoldások nélkül" - jelentette ki Vágó a Merce.hu-n megjelent szövegében. Érdekesség, hogy a kiindulási országoknak helyben nyújtott segítség megegyezik azzal, amit Orbán Viktor is mantráz jó ideje. 

A korábban országgyűlési képviselő, majd az LMP választási kampányát kommunikációs tanácsokkal segítő Vágó szerint az ellenzék számára "az egyetlen lehetőség a járatlan utak felfedezése, mert az eddig járt utak Fidesz kétharmadhoz vezetnek". A politikus kijelentette, hogy az ellenzéknek nem szabad megspórolnia az Orbán-rezsimmel szembeni alternatívaképző munkát, különben újabb bukások várhatóak. 

Miért van az, hogy az EU-s forrásokkal fűtött gazdasági fellendülésből javarészt csak a fidesznek behódolt újfeudális elit profitál? Miért a multicégek zsebét tömi degeszre a kormány titkosított stratégiai szerződésekben foglalt támogatásokkal, miért nem a legnagyobb foglalkoztatási hányaddal bíró kis és középvállalkozásokat teszi versenyképessé? Miért a luxusvillák építését teszi egyszerűbbé a Fidesz, mikor egekben vannak az albérletárak? Miért épít lakott területen egészségkárosító vezetéket a kormány Cegléden? Miért hagyják, hogy terjengjen a környezetszennyezésből származó bűz Hatvanban és Miskolcon?

Vágó szerint ezekben a kérdésekben az a közös, hogy a Fidesz "a profit és pénz mellé állt az emberekkel szemben", vagyis az ilyen témák mentén lenne érdemes politizálnia az ellenzéknek.