Erzsébet
1 °C
4 °C

A Jobbik Orbán Ráhelt fricskázza

2018.08.29. 13:24

A Jobbik elég rendhagyó akciót közvetített élőben a Facebook-oldalán. Pár jobbikos aktivista ugyanis percekig szedte a szemetet egy horvátországi benzinkút parkolójában.

Az akció persze szimbolikus, és az elnevezése nem is hagy kétséget afelől, mi a célja:

Szemétszedés Orbán Ráhel után Horvátországban.

A Jobbik tehát a miniszterelnök lányának nevezetessé vált cselekedetére kívánta felhívni a figyelmet. A Nyugatifény pár nappal ezelőtt ugyanis fotókat közölt arról, amikor Orbán Ráhel egy horvátországi parkolóban az út szélén hagyta a használt pelenkát.

A képsorozat rövid idő alatt elterjedt a Facebookon, és nemsokára a horvát lapok címoldalán kötött ki. DK-s politikusok, maga Gyurcsány Ferenc is párhuzamot vont az orbáni politika és a pelenka eldobása között. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője pedig külön bejegyzést szentelt a blogján arra, hogy "Orbán Ráhel pelenkaeldobása hitvány dolog még akkor is, ha ennél sokkal alávalóbb dolgokat követtek már el a férjével külön-külön és együtt is".

Most a Jobbik is belépett azok sorába, akik politikai tőkét akarnak kovácsolni Orbán Ráhel szemeteléséből. A közzétett videón 15 percig a szemétszedés látszik, szaros pelenkát azonban, a felvételen legalábbis, nem találtak a jobbikos aktivisták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?