Ödön
1 °C
11 °C

Dúró Dóra kötelezővé tenné abortusz előtt a szívhang meghallgatását

2018.08.29. 14:00

Dúró Dóra határozati javaslatot nyújtott be arról, hogy terhességmegszakítás előtt kötelező legyen meghallgatni a magzat szívhangját. A Jobbikból kilépett politikus egy Kövér László-idézettel kezdte javaslatának általános indoklását: „Amennyiben a következő tíz-húsz évben az ország nem tudja kezelni a népességfogyást, akkor az ezeréves magyar állam megszűnése fenyeget." 

Az Atv.hu nemrég írt arról, hogy októberben a kormány pontosíthatja az abortusztörvényt. Dúró elismerte: sajtóinformációk sarkallták arra, hogy újra benyújtsa a javaslatot, amelyet lényegében ugyanezzel a tartalommal 2016-ban már beterjesztett – idézi az Azonnali.hu. Ha a kormánynak tetszik Dúró ötlete, akkor az a helyzet is előállhat, hogy a Fidesz egy ellenzéki javaslatot támogat, miközben Dúró új pártja, a Mi Hazánk Mozgalom kapcsán többször felmerült a Fidesszel való kollaboráció gyanúja. 

Dúró hozzátette, hogy javaslata szerint a terhesség megszakítása előtt a szívhang meghallgatása a kezelést végző orvos és az intézmény felelőssége lenne, annak elmaradása esetén nem vonnák felelősségre a várandós nőt. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?