Jenő
-2 °C
6 °C

112 orvos mondta fel túlmunkaszerződését a Honvédkórházban

2018.08.30. 08:07 Módosítva: 2018-08-30 11:12:47

Fölmondták az önkéntes túlmunkaszerződéseiket a Honvédkórház aneszteziológus és traumatológus szakorvosai, így szeptembertől meglehetősen nehéz lesz megszervezni a műtéteket a főváros egyik legnagyobb sürgősségi centrumában, írja a Népszava.

A lap úgy tudja: a Honvédkórház menedzsmentje júniusban megvonta az önkéntes túlmunkáért adható juttatást. Az orvosok a júliusi fizetési jegyzékükön szembesültek azzal, hogy több tízezer forinttal kevesebbet kaptak a szokásos összegnél, de volt olyan orvos is, akinek a keresete emiatt 100 ezer forinttal csökkent.

Az orvosok folyamatosan próbáltak egyeztetni a munkáltatóval, de nem sikerült megállapodniuk. A túlmunkaszerződésük felmondásával így szeptembertől a korábbi heti 60 óra helyett, csak 48 óra munkát végeznek.  Az egészségügyben dolgozók normál munkaideje heti 40 óra, a munkáltató további 8 órányi gyógyítást kötelezően elrendelhet, és további 12 órát pedig önként lehet vállalni.

A Népszava szerint a kórház menedzsmentje így az ügyeleti beosztással még csak megbirkózik, de szeptembertől az előre tervezett műtétekből a korábbinál biztosan kevesebb lesz.

A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya későbbre ígért választ.  

Alább elmondhatja a véleményét, és az Index Facebook-oldalán is kommentelhet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?