Cecília
4 °C
6 °C

Ellopták a HM helyettes államtitkárának táskáját

2018.08.30. 17:49

Júliusban elemeltek egy táskát egy autóból, ami a Nyugati térnél parkolt. Nem volt nehéz dolguk, az autó ablaka letekerve maradt. Az RTL Klub úgy tudja, a táska tulajdonosa a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára, Földváry Gábor István volt.

A csatorna anyaga szerint az eset még júliusban történt, ám a feltételezett elkövetőket múlt szombaton fogták el. A 31 éves férfit és a szintén 31 éves nőt egy kamerafelvétel alapján azonosították, a felvételen a férfi a táskával a kezében sétált. A rendőrök végül a Népszínház utcában ismerték fel őket.

A táskát, benne iratokkal, határidőnaplóval a lopás bejelentése után nem sokkal megtalálták egy V. kerületi kukában, ám a táskából hiányzott a tablet, ami azóta sem került elő, feltehetőleg eladták.

A csatorna úgy tudja, az ügyben nem a kerületi rendőrség nyomozott, hanem a BRFK felderítő főosztálya, ami általában komolyabb ügyekben nyomoz. Úgy tudják, a rendőrség még DNS-vizsgálatot is végzett. A párt őrizetbe vették, majd előzetesbe kerültek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?