Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Mozgássérült-igazolvánnyal parkoló bíróra csaptak le a rendőrök

2018.08.30. 11:21 Módosítva: 2018-08-30 11:53:00

A Központi Nyomozó Főügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki azt a bírót, aki más nevére kiállított mozgássérült igazolvánnyal parkolt a munkahelye közelében.

A bíró május 15-én Budapest belvárosában egy mozgássérülteknek kialakított parkolóhelyen állt meg. Az autója szélvédője mögé kirakott egy  mozgáskorlátozottaknak szóló parkolási engedélyt, amely nem az ő nevére szólt. Parkolójegyet nem vett, majd elindult a munkahelye felé, olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

A bírót a kerületi rendőrkapitányság civil ruhás rendőrei érték tetten. Megállapították, hogy a mozgáskorlátozott igazolvány nem az ő nevére szólt, és ilyen embert sem szállított. A bíró elismerte, hogy jogosulatlanul használta a parkolási igazolványt, és azt át is adta a rendőröknek. 

A köztársasági elnök felfüggesztette a bíró mentelmi jogát. A bíró augusztus 23-i kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást tett, és elismerte, hogy bűncselekményt követett el.