Cecília
4 °C
6 °C

Mozgássérült-igazolvánnyal parkoló bíróra csaptak le a rendőrök

2018.08.30. 11:21 Módosítva: 2018-08-30 11:53:00

A Központi Nyomozó Főügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki azt a bírót, aki más nevére kiállított mozgássérült igazolvánnyal parkolt a munkahelye közelében.

A bíró május 15-én Budapest belvárosában egy mozgássérülteknek kialakított parkolóhelyen állt meg. Az autója szélvédője mögé kirakott egy  mozgáskorlátozottaknak szóló parkolási engedélyt, amely nem az ő nevére szólt. Parkolójegyet nem vett, majd elindult a munkahelye felé, olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

A bírót a kerületi rendőrkapitányság civil ruhás rendőrei érték tetten. Megállapították, hogy a mozgáskorlátozott igazolvány nem az ő nevére szólt, és ilyen embert sem szállított. A bíró elismerte, hogy jogosulatlanul használta a parkolási igazolványt, és azt át is adta a rendőröknek. 

A köztársasági elnök felfüggesztette a bíró mentelmi jogát. A bíró augusztus 23-i kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást tett, és elismerte, hogy bűncselekményt követett el. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?