Nyitva volt az ablak, ököllel ütött meg egy idős nőt egy férfi a trolin

2018.08.30. 06:22 Módosítva: 2018.08.30. 06:23

Ököllel ütött arcon egy férfi egy idős nőt az egyik trolibuszon, mivel a rosszulléttel küszködő nő kinyitotta az ablakot, írja a Blikk a nő lányának Facebook-bejegyzése alapján.

A 67 éves asszonynak meghalt a testvére, ezért pszichés fulladás jelentkezett nála. Gégeműtéten is átesett, de a fulladás stresszhelyzetben, meleg időben így is jelentkezik nála. 

Az idős nő a hétfő délutáni fülledt időben az ablak mellé ült a 76-os trolibuszon, és kinyitotta az ablakot, hogy levegőt kapjon.  Mögötte egy 50-60 év körüli férfi ült, aki megkérte, hogy csukja be az ablakot, mert fáj a füle.

A nő azt válaszolta, hogy nehezen lélegzik, ezért nyitva szeretné hagyni. A férfi ekkor előre nyúlt, majd becsukta az ablakot, de az asszony újra kinyitotta azt. Ez többször megismétlődött. Egy női utas rászólt a férfira, hogy higgadjon le.

A férfi ezután szitkozódott, majd ököllel arcon vágta az idős nőt, és leszállt a troliról. Az asszony arca bedagadt, az ütés a bal szeme és az orra között érte. Kórházba nem mentek, de a nő lánya feljelentést akar tenni.

A BKK-hoz nem érkezett bejelentés az ügyben. A Blikknek egy ügyvéd azt mondta: garázdaság miatt akár öt évet is kaphat egy ilyen esetért a támadó, ha nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott.