Aliz
6 °C
14 °C

Pénteken visszakullog Magyarországra a nyár

2018.08.30. 16:29

Az idő járása Magyarországon péntek estig, ahogy azt a meteorológusok látják az Országos Meteorológiai Szolgálatnál:

  • A sok napsütés mellett pénteken északon és nyugaton lesz komoly gomolyfelhő-képződés, a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében jöhet zápor, zuhé, zivatar. 
  • Többnyire csak mérsékelten lengedez a szellő, de délután és éjszaka a Dunántúlon egyre jobban fúj az északnyugati szél. Zivatarok környezetében gorombán lökdöshet a szél. 
  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában (zömmel és jórészt) 12 és 18 fok között alakul. A higanyszál felszökési tartománya pénteken 25 és 32 fok közé várható.

Európában ez lesz:

Északon és északnyugaton ciklonok és frontok dominálnak: felhős ég, eső, záporeső, zivatareső, égi áldás, égszakadás lesz. Európa többi részén az anticiklon lesz az úr: kevés felhő, sok nap. Néhol, szórványosan, helyenként és itt-ott délutánra gomolyfelhőzet hozhat záport, zuhét, zivatart. 

  • Északon, északnyugaton hűvös – Izlandon nagyon hűvös –,
  • délen pedig meleg – Spanyolországban nagyon meleg – lesz.

Péntek estig a Kárpát-medence fölötti hidegfront atomjaira dezintegrálódik. Folytatódik a nyári idő, néhol záporral, máshol zivatarral, helyenként zuhéval.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?