Albert, Lipót
2 °C
12 °C

200 ezer forintot talált a piacon, és nem tette zsebre

2018.08.31. 11:30

Kétszázezer forint feletti összeget talált a szegedi Mars téren elveszített pénztárcában egy, a piacon régóta áruló őstermelő. És ahelyett, hogy zsebre vágta volna, a becsületes termelő leadta a tárcát a piacigazgatáson. Az eset még májusban történt, de mostanában sikerült beazonosítani a tárca tulajdonosát. Erről a Délmagyar számolt be.

A tárcában semmilyen személyazonosításra alkalmas okmány nem volt, csupán egy viseltes cetli, s azon két elmosódott telefonszám. "Először megfejtettük, majd különböző variációkban többször is hívtuk a számokat eredménytelenül, de amikor felvették, akkor is csak sok áttétellel sikerült beazonosítani a tulajdonost" - mondta a lapnak Németh István igazgató, hozzátéve, végül e hét keddjén egy telefonon elért férfi segítségével jutottak el odáig, hogy értesíthették a tárca gazdáját.

2
Fotó: Karnok Csaba / delmagyar.hu

Csütörtök késő délelőtt a piacigazgatóságon megtörtént az azonosítás is, az idős, gyengébb egészségi állapotú nő – akit a fia kísért el – nemcsak az összegről és a tárcáról tudott minden érdemit, de kézírása is egyezett a cetlin olvasható telefonszámokkal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?