Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

200 ezer forintot talált a piacon, és nem tette zsebre

2018.08.31. 11:30

Kétszázezer forint feletti összeget talált a szegedi Mars téren elveszített pénztárcában egy, a piacon régóta áruló őstermelő. És ahelyett, hogy zsebre vágta volna, a becsületes termelő leadta a tárcát a piacigazgatáson. Az eset még májusban történt, de mostanában sikerült beazonosítani a tárca tulajdonosát. Erről a Délmagyar számolt be.

A tárcában semmilyen személyazonosításra alkalmas okmány nem volt, csupán egy viseltes cetli, s azon két elmosódott telefonszám. "Először megfejtettük, majd különböző variációkban többször is hívtuk a számokat eredménytelenül, de amikor felvették, akkor is csak sok áttétellel sikerült beazonosítani a tulajdonost" - mondta a lapnak Németh István igazgató, hozzátéve, végül e hét keddjén egy telefonon elért férfi segítségével jutottak el odáig, hogy értesíthették a tárca gazdáját.

2
Fotó: Karnok Csaba / delmagyar.hu

Csütörtök késő délelőtt a piacigazgatóságon megtörtént az azonosítás is, az idős, gyengébb egészségi állapotú nő – akit a fia kísért el – nemcsak az összegről és a tárcáról tudott minden érdemit, de kézírása is egyezett a cetlin olvasható telefonszámokkal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!