Baltával vágták fejbe, vascsövekkel ütötték a kőbányai támadók

2018.08.31. 13:28

Félholtra vertek egy munkást Kőbányán a lakók - adtuk hírül egy Facebook-bejegyzés alapján, a rendőrség pedig megerősítette, hogy valóban történt egy súlyos bűncselekmény kedden a fővárosban.

Úgy tudjuk, hogy két alvállalkozó cégvezetőt ért támadás, de egyikük sérült meg annyira súlyosan, hogy még mindig kórházban ápolják.

Információnk szerint az eset előzménye, hogy egy kőbányai Spar-üzletben kedden délelőtt két alvállalkozó horganyzott lépcsőt csinált. A meglehetős zajjal járó munkálatok nagyjából két órán át zajlottak. Már csak tíz perc volt hátra a munkából, amikor az üzlet feletti lakóépület első emeleti lakásának ablakából kiüvöltött valaki a két férfinek, hogy hagyják abba a munkát. Ezután 4-5 ember, köztük egy 13-14 év körüli srác a lakásból lement és szóvá tette a zajt. Fenyegetően léptek fel, mire az egyik alvállalkozó felmutatta rendőrkiképzői igazolványát, megpróbálva csitítani az ingerült lakókat. Ez azonban csak olaj volt a tűzre, mert ahogy felmutatta az igazolványt, az egyik férfi arcon ütötte a munkást. Ő visszaütött, ekkor elszabadult a pokol. Az egyik támadó egy baltát vett ki az utcán parkoló autójából, a tinédzser srác pedig késével megszúrta a megtámadott vállalkozó társát. A pólóján megszúrt férfi futásnak eredt, nyomában a késelővel, miközben a rendőrkiképzőként is dolgozó társának többen nekiestek. Baltával fejbevágták, vascsövekkel verték. 

Többen hívták a rendőrséget és a mentőt, végül hat rendőrautó és két mentőautó ment a helyszínre. A támadók elmenekültek. Összesen öten voltak, a rendőrség a mai napig hármat elfogott.

Úgy tudjuk, hogy a támadókat nagyon jól ismerték a környéken, mivel régóta terrorizálják az ott élőket. Ennek is tudható be, hogy noha a rendőrök sok tanút beidéztek, sokan nem mertek vallomást tenni, tartva a támadók bosszújától. 

A megvert alvállalkozó állkapcsa eltörött, a homlokára mért baltaütés miatt pedig memóriazavara van.