Ödön
2 °C
11 °C

Honvédelmi Minisztérium: Zacher amúgy sem folytathatta volna

HUS 9275
2018.08.31. 18:15

Rövid közleményben reagált a mai hírekre  Zacher Gábor munkáltatója, a Honvédelmi Minisztérium. Annyit írtak,

Dr. Zacher Gábornak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegellátó Centrum vezetőjének a szerződése 2018 végén lejár. Arról, hogy azt nem hosszabbítják meg, már korábban döntés született.

Az ebből nem világos, hogy a döntés kinél "született", vagyis az év végét illetően Zacher kvázi felmondásáról, vagy inkább kirúgásáról van-e szó.

AHvg.hu közben azt írja, eredeti tervei szerint október végéig, a felmondási ideje leteltéig dolgozott volna Zacher, de a miniszter máshogy döntött, és felmentette a munkavégzés alól.

Ma éjfélig dolgozom a Honvédkórházban

- mondta Zacher a lapnak.

Délelőtt azt írtuk, a mai nappal beadta felmondását Zacher Gábor. A hírt maga az érintett közölte a hvg.hu-val, azonban korábban információként több orvostól hallottuk. Zacher azt mondta, a két hónapos felmondási ideje október végén jár le, addig ellátja feladatát. A sürgősségi osztályt vezette a Honvédkórházban.

Zacher azzal indokolta a döntését, hogy az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette. Az egészségügyi munkavégzés veszélyeztetése egyben a beteg számára is veszélyeztető.

(Borítókép: Huszti István)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?