Honvédelmi Minisztérium: Zacher amúgy sem folytathatta volna

HUS 9275
2018.08.31. 18:15

Rövid közleményben reagált a mai hírekre  Zacher Gábor munkáltatója, a Honvédelmi Minisztérium. Annyit írtak,

Dr. Zacher Gábornak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegellátó Centrum vezetőjének a szerződése 2018 végén lejár. Arról, hogy azt nem hosszabbítják meg, már korábban döntés született.

Az ebből nem világos, hogy a döntés kinél "született", vagyis az év végét illetően Zacher kvázi felmondásáról, vagy inkább kirúgásáról van-e szó.

AHvg.hu közben azt írja, eredeti tervei szerint október végéig, a felmondási ideje leteltéig dolgozott volna Zacher, de a miniszter máshogy döntött, és felmentette a munkavégzés alól.

Ma éjfélig dolgozom a Honvédkórházban

- mondta Zacher a lapnak.

Délelőtt azt írtuk, a mai nappal beadta felmondását Zacher Gábor. A hírt maga az érintett közölte a hvg.hu-val, azonban korábban információként több orvostól hallottuk. Zacher azt mondta, a két hónapos felmondási ideje október végén jár le, addig ellátja feladatát. A sürgősségi osztályt vezette a Honvédkórházban.

Zacher azzal indokolta a döntését, hogy az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette. Az egészségügyi munkavégzés veszélyeztetése egyben a beteg számára is veszélyeztető.

(Borítókép: Huszti István)