Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Túl szexi vagy, most megölelnélek

IMG 1302
2018.08.31. 19:25
Öt év próbaidőre ítélték azt a budapesti általános iskolai tanárt, aki a vád szerint szexuális tartalmú üzeneteket küldött két kiskorú tanítványának. A negyvenhét éves férfi az akkor tizenhárom éves lányoknak egy év alatt legalább száz szexuális cselekményre utaló üzenetet írt. A férfi a pénteki tárgyaláson mindent beismert, így a tárgyalás alig egy órát tartott. A per másodfokon folytatódik tovább.

Öt év próbaidőre ítélték pénteken Sz. S. A.-t, aki egy budapesti általános iskolában történelemtanárként és osztályfőnökként dolgozott. A 47 éves férfira a bíróság előbb két év börtönt szabott ki, de úgy látták, a makulátlan előélete miatt nem látják szükségesnek, hogy börtönbe menjen.

A férfi a pénteki első tárgyalásra egyedül érkezett a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A védő rögtön a tárgyalás elején azt kérte a bíráktól, hogy rendeljenek el zárt tárgyalást a kiskorúak miatt, de a bíró, Németh Leona Judit ezt nem látta indokoltnak.

Ezután az ügyész ismertette a vádiratot. A férfi 2016 februárja és 2017 májusa között az egyik kiskorú tanítványának, az akkor 13 éves – majd időközben 14. életévét betöltött – diáklánynak rendszeresen, legalább száz alkalommal küldött szexuális tartalmú és közvetlenül vagy átvitt értelemben szexuális cselekményekre utaló üzeneteket.

Az ügyészség szerint a vádlott tudta, hogy a kiskorú önértékelésében és magabiztosságában kiszolgáltatott, és így veszélyeztette az érzelmi és erkölcsi fejlődését. A vádlott 2017 májusában egy másik, akkor szintén még csak 13 éves diákjának is hasonló, szexuális tartalmú üzeneteket küldött, visszaélve a kiskorú lány ragaszkodásával, jóhiszemű bizalmával, és így az érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A férfi egy év alatt olyan üzeneteket küldött például a tizenhárom éves lányoknak, hogy

túl szexi vagy, most megölelnélek;

ha itt lennél, hidd el, éreznéd;

vigyázz, felhergelsz.

A bíró itt félbeszakította az ügyészt, azt kérte, ne olvassa fel ennyire részletesen az üzeneteket.

A vádirat szerint az érintett diákok szóltak az iskola igazgatójának a kifogásolható tartalmú üzenetekről, aki mindent tagadott. Végül a tanárt feljelentették. A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra a 47 éves általános iskolai tanár ellen. Akkor a tanár tagadta bűnösségét, azt mondta, valaki feltörte a Facebook-fiókját.

A pénteki tárgyaláson a vádlott tanár beismerte bűnösségét.

Elcsukló hangon a bíráknak azt is elmondta, 12 év él élettársi kapcsolatban, és 8 éves ikergyerekei is vannak.

Nagyon-nagyon megbántam

- válaszolta szinte sírva a bíró kérdésére. Azt mondta, szinte a lelki szemetesládája volt a diákoknak az iskolában, mindenkivel beszélgetett.

Mivel a vádlott rögtön a tárgyalás elején mindent beismert, és lemondott a tárgyalásról, szinte rögtön az ítéletre ugrott a bíróság.

Az ügyész letöltendő börtönbüntetést kért a vádlottra, a közügyek eltiltásától, a tanári és más olyan foglalkozásoktól, ami kiskorúak nevelésével, felügyeletével és gondozásával kapcsolatos. A történelemtanárként és osztályfőnökként dolgozó férfit azóta kirúgták az iskolából, ezután szociális munkásként dolgozott.

A vádlott védője ezután rövid felszólalásában felidézett egy filmet, Tanár úrnak, szeretettel címmel, amiben szintén láthatunk közeli tanár-diák kapcsolatot. Szerinte azért tartott hosszabb ideig a Facebookos üzengetés, mert a gyerekek sem hagyták abba a levelezést a férfival. A védő szerint enyhítő körülmény a férfi büntetlen előélete, és az, hogy saját kiskorú gyerekeiről is gondoskodnia kell.

Nagyon sajnálom, és nagyon szégyellem is magam

- sírta el magát az utolsó szó jogán a vádlott.

IMG 1307
Fotó: Nagy Szabolcs

A 47 éves férfira kiskorú veszélyeztetésének bűntette és a hatóság megtévesztése miatt (amiért előbb azt hazudta, feltörték a fiókját, és nem ő írta az üzeneteket) pénteken a bíróság két év börtönt szabott ki, de úgy látták, a makulátlan előélete miatt nem szükséges, hogy börtönbe menjen, így öt év próbaidőre ítélték.

Az indoklás szerint súlyosbító körülmény, hogy a lányok szinte imádták a tanárt, ezzel ő pedig visszaélt, és az is, hogy két kiskorú lányról van szó. Tanári állásától nem tiltották el.

Az ügyész fellebbezett, letöltendő börtönbüntetést és foglalkozástól eltiltást kért, a vádlott és védője elfogadták az ítéletet. A per tovább folytatódik másodfokon.

(Borítókép: Nagy Szabolcs / Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?