Ödön
1 °C
11 °C

Hétfőtől újra normális lenne Budapest közlekedése

2018.09.01. 07:45

Szeptember 3-ával életbe lép a tanítási időszakban érvényes menetrend, vagyis néhány járat sűrűbben közlekednik, és végre befejeződik pár felújítás.

A legfontosabb talán, hogy a nagykörúti villamosvonalakon újra a vonal teljes szakaszán járnak majd a villamosok hétfőtől. A 4-es és 6-os vonalán az Oktogon és a József utca között, bő 3 kilométeres hosszon volt villamospálya-korszerűsítés, az ígéret, hogy ezek után a későbbi karbantartási munkák az eddiginél gyorsabban, egyszerűbben lesznek elvégezhetők. Feloldják a korlátozást a Szent István körúton is, amelyen vízvezeték-felújítás miatt korlátozták a közúti forgalmat.

Munkagép és munkások a 4-es és 6-os villamos Blaha Lujza téri szakaszának felújításán 2018. július 5-én
Munkagép és munkások a 4-es és 6-os villamos Blaha Lujza téri szakaszának felújításán 2018. július 5-én
Fotó: Mónus Márton

Szeptember elsejétől szintén újra a teljes vonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Fehérvári út / Etele út között jár az 1-es villamos, miután a Népliget és a Mester utca között is befejeződik a villamosvágányok átépítése.

További változás a tömegközlekedésben, hogy jövő hétfőtől a 2-es metró ismét megáll a Kossuth Lajos téri megállóban, amelyet a korábbi MTESZ székház helyén létesülő új irodaház építése miatt kellett lezárni.

A BKK tájékoztatása szerint amellett, hogy a nyári szünethez képest egyes járatok gyakrabban indulnak, a BKK két forgalmas fővárosi vonalon további járatsűrítést vezet be. A 4-es metró munkanapokon reggel és délután a 2-es villamos pedig a hétköznap délutáni csúcsidőszakban, valamint este és késő este is a jelenleginél sűrűbben indul majd.

Legkésőbb szombatról vasárnapra virradóra újra használhatják majd a városközpont felé tartó autósok ia BAH-csomópont feletti felüljárót. A nyári felújításon a felüljáró új aszfaltréteget és szalagkorlátokat kapott.

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?