Hétfőtől újra normális lenne Budapest közlekedése

2018.09.01. 07:45

Szeptember 3-ával életbe lép a tanítási időszakban érvényes menetrend, vagyis néhány járat sűrűbben közlekednik, és végre befejeződik pár felújítás.

A legfontosabb talán, hogy a nagykörúti villamosvonalakon újra a vonal teljes szakaszán járnak majd a villamosok hétfőtől. A 4-es és 6-os vonalán az Oktogon és a József utca között, bő 3 kilométeres hosszon volt villamospálya-korszerűsítés, az ígéret, hogy ezek után a későbbi karbantartási munkák az eddiginél gyorsabban, egyszerűbben lesznek elvégezhetők. Feloldják a korlátozást a Szent István körúton is, amelyen vízvezeték-felújítás miatt korlátozták a közúti forgalmat.

Munkagép és munkások a 4-es és 6-os villamos Blaha Lujza téri szakaszának felújításán 2018. július 5-én
Munkagép és munkások a 4-es és 6-os villamos Blaha Lujza téri szakaszának felújításán 2018. július 5-én
Fotó: Mónus Márton

Szeptember elsejétől szintén újra a teljes vonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Fehérvári út / Etele út között jár az 1-es villamos, miután a Népliget és a Mester utca között is befejeződik a villamosvágányok átépítése.

További változás a tömegközlekedésben, hogy jövő hétfőtől a 2-es metró ismét megáll a Kossuth Lajos téri megállóban, amelyet a korábbi MTESZ székház helyén létesülő új irodaház építése miatt kellett lezárni.

A BKK tájékoztatása szerint amellett, hogy a nyári szünethez képest egyes járatok gyakrabban indulnak, a BKK két forgalmas fővárosi vonalon további járatsűrítést vezet be. A 4-es metró munkanapokon reggel és délután a 2-es villamos pedig a hétköznap délutáni csúcsidőszakban, valamint este és késő este is a jelenleginél sűrűbben indul majd.

Legkésőbb szombatról vasárnapra virradóra újra használhatják majd a városközpont felé tartó autósok ia BAH-csomópont feletti felüljárót. A nyári felújításon a felüljáró új aszfaltréteget és szalagkorlátokat kapott.

(MTI)