Heves zivatarok miatt másodfokú riasztás van a fél országra

2018.09.01. 14:15
Több nyugati megyére másodfokú riasztásokat adtak ki a heves zivatarok veszélye miatt. A zivatarokat heves szél és jég is kísérheti.

Késő délutántól, estétől a Dunántúlon és a középső országrészben kiterjedt zivatartevékenység kezdődik. Zivatarokra, felhőszakadásra még az esti, éjszakai órákban is számítani kell. Rövid idő alatt 20-40 milliméter csapadék is eshet majd.

Az OMSZ veszélyjelzése szerint heves zivatarok miatt másodfokú figyelmeztetés érvényes a Dunántúlon és a középső országrészben, de egészen Heve-Szolnok térségéig  van elsőfokú figyelmeztetés. Sok helyen a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Vasárnap is hasonló időjárás valószínű: a nap első felében még jellemzően heves események nélkül zajlanak le a zivatarok a Dunántúl északi és nyugati részén, majd késő délután nyugatról intenzívebb zivatarok érkeznek. Heves zivatarok kialakulására leginkább a Dunántúlon lesz esély, ahol a zivatarokat viharos széllökések és jégeső kísérheti. Felhőszakadásra is számítani kell, rövid idő alatt 20-30 milliméter csapadék eshet.

(MTI)