Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Heves zivatarok miatt másodfokú riasztás van a fél országra

2018.09.01. 14:15
Több nyugati megyére másodfokú riasztásokat adtak ki a heves zivatarok veszélye miatt. A zivatarokat heves szél és jég is kísérheti.

Késő délutántól, estétől a Dunántúlon és a középső országrészben kiterjedt zivatartevékenység kezdődik. Zivatarokra, felhőszakadásra még az esti, éjszakai órákban is számítani kell. Rövid idő alatt 20-40 milliméter csapadék is eshet majd.

Az OMSZ veszélyjelzése szerint heves zivatarok miatt másodfokú figyelmeztetés érvényes a Dunántúlon és a középső országrészben, de egészen Heve-Szolnok térségéig  van elsőfokú figyelmeztetés. Sok helyen a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Vasárnap is hasonló időjárás valószínű: a nap első felében még jellemzően heves események nélkül zajlanak le a zivatarok a Dunántúl északi és nyugati részén, majd késő délután nyugatról intenzívebb zivatarok érkeznek. Heves zivatarok kialakulására leginkább a Dunántúlon lesz esély, ahol a zivatarokat viharos széllökések és jégeső kísérheti. Felhőszakadásra is számítani kell, rövid idő alatt 20-30 milliméter csapadék eshet.

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?