Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Nem jött be az alpinista módszer a terézvárosi betörőknek

2018.09.01. 14:36
Fél órán belült elfogták a rendőrök azt a két alkalmi betörőt, akik a tetőablakon mentek be egy lakásba. A betörők a szomszédos felújításon dolgoztak, amikor észrevették a lehetőséget.

Pakolás zajára lett figyelmes a szomszéd szobából egy lakó a Terézvárosban pénteken kora délután. Mivel ott legálisan nem tartózkodhatott senki, jobbnak látta kihívni a rendőröket, ahelyett, hogy maga szálljon szembe a betolakodókkal. Bár a police.hu szerint a járőrök öt perc alatt a helyszínre értek, a betörők addigra elmenekültek a tetőablakán keresztül a megszerzett ékszerekkel és egy mobiltelefonnal együtt.

4 38.png
Fotó: Police.hu

Mint a rendőrség írja: „A rendőrök rövid időn belül megállapították, hogy az egyik szomszédos épület tetején két férfi végzett aznap felújítási munkálatokat, akik a tetőn keresztül jutottak be a sértett lakásába. A járőrök fél órán belül azonosították a 32 éves S. Egont és társát a 26 éves B. Ádámot, akiket 14 óra 50 perckor a helyszín közelében elfogtak, majd a felújítás alatt álló épület tetőrészében megtalálták az ellopott, elrejtett értékeket.”

Az építőmunkásból lett betörők előzetes letartóztatását kezdeményezték.