Tibor
2 °C
8 °C

Soltész államtitkár: Közösen kell csiszolni és faragni gyermekeinket

2018.09.02. 18:28

Az iskolának, a pedagógusoknak, az egyháznak és a szülőknek közösen kell "egy irányba" nevelniük a gyermekeket - jelentette ki Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára (ez a teljes titulusa) vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Geszteréden.

Soltész Miklós a felújított és kibővített Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola átadásán azzal a hasonlattal élt, hogy a szobrászok és kézművesek egy hatalmas kő- vagy márványtömbből hozzák létre évek, évtizedek alatt alkotásaikat, ezt az óriási munkát végzi el a gyerekeinkkel a nagyszülőktől kezdve a pedagógusokig mindenki.

Mielőtt a művészek elkészítik a szobrot, mindig megbeszélik, mit kell csinálni, mert olyan nincs, hogy "össze-vissza pattintják a darabokat",

így a gyerekek esetében sem lehet, hogy külön-külön mindenki máshogy akarja nevelni őket. közösen kell őket csiszolni és faragni.

Az iskola védőszentjéről elnevezett szobor és szökőkút felavatásával egybekötött rendezvényen a gyerekekhez szólva Soltész Miklós elmondta, a tanárok a tanítással és a neveléssel a későbbi felnőttkora, a családalapításra készítenek fel, így nagyon fontosak az óvodában és az iskolában eltöltött évek.

Az iskolai évek talán a legmeghatározóbbak a gyerekek életében - hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Ha ezt a gyermekek úgy tudják megélni - folytatta -, hogy odafigyelnek a szülőkre, a tanítókra és a lelki vezetőkre, akkor biztos, hogy olyan emberekké válnak majd, akikre büszkék lehetnek a geszterédiek.