Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Novemberben szabadulnak a barátjukat kegyetlenül kivégző kamaszok

2018.09.03. 09:22

Jó magaviseletük miatt feltételesen szabadlábra kerülhetnek novemberben a kaposvári diákgyilkosságért elítélt kamaszok, írja a Bors. V. Dávidot és K. Mihályt 2009-ben jogerősen 14 év börtönre ítélték előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt.

Az akkor 17 éves fiúk 2008 májusában azzal csalták ki a tóhoz Józsefet, hogy egy második világháborús fegyvert találtak és ezt szeretnék neki megmutatni. Itt bottal, vésővel, betondarabokkal eszméletlenségig verték és egy a tóba dobták. Itt fulladt meg. Az igazságügyi orvos szakértő összesen 19, főként a fejet és a nyakat ért ütéseket talált az áldozaton.

Még a bíró is kiborult azon a cinizmuson, hogy azt a ragasztószalagot is az áldozatukkal vetették meg, amellyel az ütlegelés után egy betondarabot akartak a lábára ragasztani. A két fiú a tárgyaláson mindössze azzal indokolta tettét, hogy József nagyképű lett és idegesítette őket.

A Bors szerint a két elítélt egy szombathelyi intézetben tölti büntetését, mivel a gyilkosság elkövetésekor 16 évesek voltak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?