Novemberben szabadulnak a barátjukat kegyetlenül kivégző kamaszok

2018.09.03. 09:22

Jó magaviseletük miatt feltételesen szabadlábra kerülhetnek novemberben a kaposvári diákgyilkosságért elítélt kamaszok, írja a Bors. V. Dávidot és K. Mihályt 2009-ben jogerősen 14 év börtönre ítélték előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt.

Az akkor 17 éves fiúk 2008 májusában azzal csalták ki a tóhoz Józsefet, hogy egy második világháborús fegyvert találtak és ezt szeretnék neki megmutatni. Itt bottal, vésővel, betondarabokkal eszméletlenségig verték és egy a tóba dobták. Itt fulladt meg. Az igazságügyi orvos szakértő összesen 19, főként a fejet és a nyakat ért ütéseket talált az áldozaton.

Még a bíró is kiborult azon a cinizmuson, hogy azt a ragasztószalagot is az áldozatukkal vetették meg, amellyel az ütlegelés után egy betondarabot akartak a lábára ragasztani. A két fiú a tárgyaláson mindössze azzal indokolta tettét, hogy József nagyképű lett és idegesítette őket.

A Bors szerint a két elítélt egy szombathelyi intézetben tölti büntetését, mivel a gyilkosság elkövetésekor 16 évesek voltak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport