Aliz
6 °C
14 °C

Beázott a veszprémi kórház a viharban

2018.09.03. 13:02

Bejárja a Facebookot egy szombati felvétel, amin az látszik, hogy a több mint tízmilliárd forintból felújított veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház folyosóján áll a víz.

Megkerestük a kórházat, hogy valódi-e a felvétel, illetve amennyiben igen, milyen károkat okozott a hétvégi vihar. Válaszuk szerint

a sajtóban megjelenő, aggódó és támogató írásokat ezúton is köszönjük, de talán erre az esetre is érvényes a mondás: sikerült bolhából elefántot csinálni.

Mint Dávid Gyula főigazgató közölte, az országon átvonuló heves zivatarok egyike olyan extrém mértékben érintette Veszprémet, hogy a városi és kórházi vízelvezetés kapacitása nem bírta a lezúduló vízmennyiséget felvenni. Emiatt a betegfelvételi folyosón intenzív beázást tapasztalhattak az ott lévők. Tájékoztatása szerint érdemi kár nem keletkezett, és a betegellátás folyamatát sem zavarta meg az eset.

A hétvégén valóban rendkívül sok eső esett a Dunántúlon, az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a Balatontól északra nagy területen 60-80 mm csapadék hullt le két nap alatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?