Jolán
2 °C
4 °C

Egy apró koccanás migránsozó verekedéssé fajult Szombathelyen

2018.09.04. 13:48

Egy kisebb közlekedési incidens történt Szombathelyen, amiben csupán egy visszapillantó tükör sérült meg, a dolog mégis migránsozássá és verekedéssé fajult, írja a 444.hu.

A 28 éves, magyar állampolgár B. és skót barátja, J. hazalátogatott Magyarországra B. szüleihez, akik Szombathelyen élnek. Vasárnap délután közösen mentek a magyar fiú apjának kocsijával valahova, amit a skót fiú vezetett. Ekkor az autóval véletlenül elsodorták egy parkoló autó visszapillantó tükrét. A két fiú meg is állt az autóval, azt gondolták, elnézést kérnek, gyorsan kitöltik a szükséges biztosítási papírokat, aztán mindenki megy a dolgára. 

De amint megálltak, hatan, egy család és egy-két ismerős rohanni kezdett feléjük, és a fiúk szerint szinte rájuk rontottak: rasszista sértéseket kiabáltak, migránsoztak, majd mindkét férfit bántalmazták.

Mivel a skót sofőr nem tudott magyarul, a társaság pedig angolul, így a skót társán, a magyar B.-n töltötték ki dühüket, fojtogatták és arcon ütötték. Ezt a sértettek fel is vették videóra.

A 33 éves skót állampolgárságú fiú bőrszíne kicsit sötétebb: skót édesanyja és iráni édesapja van, ő maga már Skóciában született. Matematikából és fizikából szerzett mesterdiplomát, aztán orvosnak tanult inkább, Skóciában gyógyít, és van jogosítványa.

A fiúk szerint a szombathelyi társaság erőszakosan ragaszkodott ahhoz, hogy a két férfi igazolja személyazonosságát, mutassák meg a forgalmit, és amikor a magyar fiú ennek nem akart eleget tenni, és azt mondta, hogy majd a rendőröknek megmutatja, egy sötétbarna ruhás alak többször arcon ütötte, fojtogatta és gyomrozta. A skót fiúra pedig olyanokat kiabáltak, hogy „büdös geci szar, migráns faszszopó", vagy pedig úgy fenyegetőztek, hogy: „Először előveszed a papírjaitokat, jogosítványt, útlevelet, meg mindent, baszod, mert különben szétbaszom a te meg a hülye, büdös migráns geci haverod fejét, baszd meg."

A kiérkező rendőröknek a társaság azt mondta, azért rohantak a két fiú után, mert azt hitték, el akarnak hajtani, és szerintük csak azért álltak meg végül, mert utolérték őket. A magyar fiú, B. végül feljelentést tett. A rendőrség garázdaság gyanújával kezdett el nyomozni, a gyűlölet-bűncselekményt nem látták megalapozottnak, pedig még a felvételen is hallani lehet, hogy a támadás érzelmi kiváltó oka a skót férfi bőrszíne.

A kár egyébként csupán 15 ezer forint volt, mert a Fiat Puntó visszapillantójának tükrét befoglaló keret tölt el. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?