Ödön
2 °C
11 °C

13 éves fiú rabolt ki egy nőt Ferencvárosban

2018.09.05. 12:25

Vádat emeltek egy (az ügy elkövetése idején) 13 éves fiú és társa, egy 23 éves nő ellen, akik 2017. januárjában a IX. kerület, Haller utcában kiraboltak egy járókelőt - közölte az ügyészség.

A fiú azzal az ürüggyel szólította meg a sértettet, hogy szeretné, ha felváltana neki 200 forintot. A nő elővette a pénztárcáját, amit társa a telefonjával megvilágított. Ekkor a fiú a nyitott pénztárcából egy hirtelen mozdulattal kikapott 11 000 forintot, egy ötezrest pedig eközben félbeszakított.

A sértett megpróbálta visszaszerezni a pénzét, ezért az elkövető keze után kapott, ekkor azonban a vádlott nő rátámadt, ököllel többször megütötte a fejét és a mellkasát.

A sértett az arcán zúzódásos sérüléseket szenvedett. Támadója a bántalmazását csak egy parkolóőr közbelépése miatt hagyta abba, majd fiatalkorú társával együtt elmenekült a helyszínről.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege rablással vádolja őket. A 13 éves vádlottal szemben javítóintézeti nevelésre tettek indítványt, társával szemben viszont végrehajtandó börtön kiszabását indítványozták. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?