13 éves fiú rabolt ki egy nőt Ferencvárosban

2018.09.05. 12:25

Vádat emeltek egy (az ügy elkövetése idején) 13 éves fiú és társa, egy 23 éves nő ellen, akik 2017. januárjában a IX. kerület, Haller utcában kiraboltak egy járókelőt - közölte az ügyészség.

A fiú azzal az ürüggyel szólította meg a sértettet, hogy szeretné, ha felváltana neki 200 forintot. A nő elővette a pénztárcáját, amit társa a telefonjával megvilágított. Ekkor a fiú a nyitott pénztárcából egy hirtelen mozdulattal kikapott 11 000 forintot, egy ötezrest pedig eközben félbeszakított.

A sértett megpróbálta visszaszerezni a pénzét, ezért az elkövető keze után kapott, ekkor azonban a vádlott nő rátámadt, ököllel többször megütötte a fejét és a mellkasát.

A sértett az arcán zúzódásos sérüléseket szenvedett. Támadója a bántalmazását csak egy parkolóőr közbelépése miatt hagyta abba, majd fiatalkorú társával együtt elmenekült a helyszínről.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege rablással vádolja őket. A 13 éves vádlottal szemben javítóintézeti nevelésre tettek indítványt, társával szemben viszont végrehajtandó börtön kiszabását indítványozták.