Ödön
2 °C
11 °C

9 hónapos sávlezárás várható az Erzsébet hídnál

2018.09.05. 13:19

Minimum kilenc hónapra lezárják az Erzsébet híd felhajtó oldalának két szélső sávját, mert földkitermelés indul egy Főtáv-projekt miatt, írja a 24.hu. Az építkezés a Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. „fővárosi hőgyűrű” projektjének része.

Erzsébet híd, pesti hídfő, Kossuth Lajos utca
Erzsébet híd, pesti hídfő, Kossuth Lajos utca
Fotó: Balaton József / MTI

Az 5 milliárdos beruházás június végén kezdődött, a Főtáv a tervek szerint az Erzsébet híd alján viszi át a távhővezetéket Budáról Pestre, és elsőként a Főpolgármesteri Hivatal Városház utcai épületét kapcsolja be a rendszerbe, írja a lap.

Az építkezés azzal kezdődik, hogy az Erzsébet híd hídfőjénél és a Városház utcánál egy-egy nagyobb szerelőakna épül, majd ezt a szakaszt a metróépítéshez hasonló technológiával egy közel három méter átmérőjű közműalagúttal kötik össze.

"A Városházáig tartó 800 méteres szakaszon egy kisebb fúrópajzs alakítja majd ki az alagutat. A felszínen, a Szabad sajtó útján pedig egy több emelet magas résfalazó gép dolgozik majd, innen viszik teherautókon a kitermelt földet" - írja a 24.hu. Emiatt pedig két sávot is le kell zárni az úton, és sokáig a Március 15. teret is. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?