9 hónapos sávlezárás várható az Erzsébet hídnál

2018.09.05. 13:19

Minimum kilenc hónapra lezárják az Erzsébet híd felhajtó oldalának két szélső sávját, mert földkitermelés indul egy Főtáv-projekt miatt, írja a 24.hu. Az építkezés a Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. „fővárosi hőgyűrű” projektjének része.

Erzsébet híd, pesti hídfő, Kossuth Lajos utca
Erzsébet híd, pesti hídfő, Kossuth Lajos utca
Fotó: Balaton József / MTI

Az 5 milliárdos beruházás június végén kezdődött, a Főtáv a tervek szerint az Erzsébet híd alján viszi át a távhővezetéket Budáról Pestre, és elsőként a Főpolgármesteri Hivatal Városház utcai épületét kapcsolja be a rendszerbe, írja a lap.

Az építkezés azzal kezdődik, hogy az Erzsébet híd hídfőjénél és a Városház utcánál egy-egy nagyobb szerelőakna épül, majd ezt a szakaszt a metróépítéshez hasonló technológiával egy közel három méter átmérőjű közműalagúttal kötik össze.

"A Városházáig tartó 800 méteres szakaszon egy kisebb fúrópajzs alakítja majd ki az alagutat. A felszínen, a Szabad sajtó útján pedig egy több emelet magas résfalazó gép dolgozik majd, innen viszik teherautókon a kitermelt földet" - írja a 24.hu. Emiatt pedig két sávot is le kell zárni az úton, és sokáig a Március 15. teret is.