Olivér
4 °C
8 °C

Csütörtöktől újra teljes vonalon jár az 56-os és 61-es villamos

2018.09.05. 18:16

Ahogy arról beszámoltunk, a vasárnapi óriási esőzés után az 56A és a 61-es villamosok Hűvösvölgy és a Budagyöngye közötti szakszán pótlóbuszok közlekednek, mivel a víz a Kelemen László utcánál kimosta a vágány alól az alapot. Ilyesmi előfordul, a szóban forgó pályát azonban tavaly újították fel, a Kelemen László utcánál teljesen új támfalat is felhúztak – a kép alapján éppen itt történt a baj. Így nézett ki:

Később a BKV egy közleményben azt írta, "a 2017-ben végrehajtott támfal megerősítési és pálya felújítási munkák a tervek szerint, megfelelő minőségben lettek végrehajtva", de a hatalmas mennyiségű víz úgy terelődött a sínekre, hogy az kimosta az alapot egy helyen. Azt írták, a hibahelyen nagy keresztmetszetű áteresz épül, amely extrém mennyiségű csapadék elvezetésére is alkalmas, ez pár napot vehet igénybe, addig pótlóbuszok közlekednek. Hozzátették, ha elindul a forgalom, egy darabig valószínűleg ezen a szakaszon lassabban mennek majd a szerelvények.

A BKV legfrissebb közleménye szerint helyreáll a villamosközlekedés Hűvösvölgy és Budagyöngye között szeptember 6-án, csütörtökön.

Az 56-os és a 61-es villamos újra a teljes vonalon közlekedik 2018. szeptember 6-án (csütörtökön) az első járatindulástól, ugyanis befejeződnek az előző hétvégi viharkár utáni villamosvágány-helyreállítási munkálatok

- írják. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?