Olivér
4 °C
8 °C

Száznegyvennel üldözték a rendőrök a bekokainozott ámokfutót

2018.09.05. 11:19

Több ember életét veszélyeztette az az autótolvaj, aki az ámokfutása végén szánt szándékkal nekihajtott az őt ellenőrizni akaró rendőrök autójának is - írja a Zsaru Magazin legújabb száma.

A 45 éves, battonyai F. Roland augusztus 27-én reggel 6 óra 40-kor nyitott be egy fodrászatba, de nem akart hajat vágatni, csak felkapta a pultról a fodrásznő slusszkulcsát, kirohant, beült a kocsijába, és elszáguldott vele. 

A tulajdonos jelentette az esetet a rendőrségen az ellopott kocsi adataival, ezért azonnal körözni kezdték. A VÉDA kamerarendszerrel is figyelték a rendszámot, és délben a 44-es főúton egy kamera jelezte is hogy a keresett kocsi áthalad alatta. A rendőrök azonnal a nyomába eredtek, hamar meg is találták. Mögé fordultak, felvették a sebességét, majd szirénázva próbálták rávenni, hogy megálljon. 

A lopott autó sofőrje erre kövér gázt adva próbált elmenekülni a rendőrök elől. Átszáguldott Szarvason 120 km/órás tempóval, kocsisorokat megelőzve, záróvonalon átlépve, gyalogosokat, sofőröket veszélyeztetve. A rendőröknek sikerült mellé érniük, karjelzéssel intettek neki, mire a sofőr rájuk nézett, de továbbment, és közben érintőlegesen ütközött egy teherautóval is. 

Békésszentandrásig nem vett vissza a tempóból, a rendőrök pedig tudták, nincs más járőr a környéken, nekik kell megállítaniuk a veszélyes ámokfutót. Békésszentandrás után egy egyenes szakaszon mellé értek a rendőrök 140 km/órás sebességgel, a sofőr megint rájuk nézett, majd hirtelen mozdulattal feléjük irányította a kocsit. A rendőr azonnal fékezett, így nem oldalról ment neki, csak a rendőrkocsi jobb elejének csapta oda az autót. De mivel a rendőr erősen fogta a kormányt, nem tudta felborítani a szolgálati kocsit, pedig akkor az már letért az út menti padkára, és még mindig 140-nel ment. Az autótolvaj viszont a manőver után már nem tudta egyenesben tartani a lopott kocsit, megcsúszott, megpördült, és a szemközti árokban a tetejére borulva állt meg. 

battonyai

Az árokba hajtott kocsinak füstölt a motorja, ezért az eszméleténél lévő sofőrt ki kellett menteni. De Roland továbbra sem akart együttműködni a rendőrökkel, befeszített, kapaszkodott, végül a hátsó ajtón keresztül húzták ki a kocsiból a megérkező erősítés segítségével. 

Alig tudták megbilincselni, és később sem nyugodott le. Ellenőrizték az adatait, és kiderült, őt is körözték, nemcsak a kocsit. Közölte a rendőrökkel, hogy drog hatása alatt áll, kokaint szívott. Összevissza beszélt, azt is mondta, hogy az autó a lányáé, de vagyonmegosztás miatt folyik a per éppen. 

Augusztus 30-án rendelték el letartóztatását, jármű önkényes elvétele és közúti veszélyeztetés miatt indult ellene eljárás. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?