Aliz
6 °C
14 °C

A gondozottakkal vetettek tévét, hangosítást egy szociális otthonban

2018.09.07. 08:29

A gondozottak pénzéből vettek tévét, mosógépet, antennát és több százezer forintos hangtechnikai berendezést egy nagymágocsi szociális otthonban, írja a Népszava.

Az alapvető jogok biztosának jelentése szerint az Aranysziget Szociális Otthonban a beszerzésnél azokhoz a lakókhoz fordultak, akikről tudták, hogy van elég pénzük. A vagyontárgyak tulajdoni viszonyainak rendezésére szerződést írattak alá velük, hogy eladják az eszközöket a Nagymágocsi Kastélyotthonért Alapítvány részére, de a vételár összegét és a fizetés módját már nem rögzítették.

Az eszközök egy részére nem is volt szükségek a gondozottaknak, a hangtechnikai eszközöket például elsősorban az intézmény használta rendezvényekre. 

A megvásárolt eszközök jog szerint az ellátottak tulajdonai voltak, de a vagyontárgyaikról készült leltárba kerültek be, és egyikük halála után a hagyatéki leltárba sem.

A nagymágocsi otthonban egyébként a kihasználtság 100,67 százalékos, szakápolóból nincs elég, a gondozók száma majdnem háromszorosa az ápolóéknak, és a túlzsúfoltság miatt egyes lakók elhelyezése sem megfelelő. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?