Olivér
4 °C
8 °C

Az összes ápoló felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán

2018.09.07. 06:47

Minden ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán

írta meg péntek reggel a 24.hu. A nővérek felmondása a nyár folyamán, több hullámban történt, és mivel az intézmény vezetése a maximális felmondási időt szabta ki a szóban forgó nővérekre, ezért szeptember végéig kellene a pótlásukról gondoskodni.

Volt, aki nyugdíjba, más szülési szabadságra ment, emiatt az ott maradtak túlterhelődtek.

Az egyik fő gond az volt, hogy az aránytalanul sok munkáért alacsony fizetés járt.

A főnővér és a helyettese gyakorlatilag egyszerre mondott fel, ez indította el a lavinát, és végül mind a nyolc nővér beadta felmondását.

A lap megjegyzi, hogy olyan esetekben, amikor gyakorlatilag lehetetlenné válna egy teljes kórházi osztály működtetése, nem egyszer fordult elő, hogy a távozni szándékozók közül többen visszavonták a felmondásukat, akár felülről érkező nyomásra.

A 24.hu szerint az ajkai kórház sürgősségi osztályán is gondok vannak, miután annak főnővére is beadta a felmondást. Ezt egy azóta már nem nyilvános Facebook-posztban közölte, amiben leírta, hogy az osztályon nap mint nap megtapasztalta

az emberi kicsinyesség, önzőség, irigység, lustaság, ostobaság és közöny kiapadhatatlanságát. És megtapasztaltam az összefogás, a másokért való kiállás és az emberi tisztesség erejét.

Egy ideje már érlelődő döntését azzal indokolta, hogy nem akart „túlélésre játszó főnővér" lenni.

A lap a tömeges felmondással kapcsolatban kereste a kórházat is, de a főigazgató az intenzív osztályon kialakult helyzetre nem tért ki, csak a sürgősségiről távozó főnővérről küldte el a távozás tényét cáfoló válaszát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?